15 Nisan 2010 Perşembe

ISPANAKLI YAŞPASTA

MALZEMELER
Pandispanya için
  • 300 gr ıspanak yaprağı
  • 4 yumurta
  • 4,5 çay bardağı toz şeker
  • 1-2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Kreması için

  • 4,5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 damla sakızı
  • Muz

YAPILIŞI

  • Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getiriyoruz.Suyunu bir kaba süzüyoruz.
  • Yumurta,şeker,ıspanak suyu,kabartma tozu,vanilyayı ve unu kek haline getirip 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.Keki soğuyunca ikiye kesip portakal suyu ile ıslatıyoruz.
  • Krema için süt,mısır nişastası ve şekeribir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriyoruz.Sakızı ilave ediyoruz.
  • Kekin bir parçasının üzerine hazırladığımız kremanın yarısını sürüp muz dilimleri koyduktan sonra diğer parçayı üzerine kapatıyoruz.
  • Kalan kremayı da üzerine sürüpyeşil fıstık ve kivi ile süsliyebiliriz.
  • Afiyet olsun.

5 yorum:

Hatice Birkan dedi ki...

hızınıza yetişmekmümkün değil elinize sağlık

Aybike dedi ki...

oooo bu ne böyle. kızkardeş dayanışması gördüm ben burda. Ablaaaaaaaaaa çabuk bana tarif yolla bak karışmam sonra ;)

anneanneninemekleri dedi ki...

Sizden de beklerim. öpüyorum ikinizi de.

Hatice Birkan dedi ki...

aaahh ahh vaktim olsa aybikecim ama maleseff

Aybike dedi ki...

Tabi İnci'den tarif istemedim çok yoğun diye. Ama vazgeçtim ablam hemen satış yaptı, ben İnci'den alırım artık :)

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.