16 Nisan 2010 Cuma

KALBİM SENDE


Nuraydan güzel bir tarif daha.....
MALZEMELER
  • 250gr tereyağ
  • 1 Su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu,tarçın ,pudra şekeri

YAPILIŞI

  • Tarçın ve pudra şekeridışındaki malzemelerle hamur yoğrulur.
  • Kurabiye kalıplarıyla kalpler kesilir,
  • Kalbin birisinin ortası krema sıkacağının ucuyla yuvarlak delinir.
  • İki kalp üstüste konur.
  • Ortaya çilek veya böğürtlen marmelatı konarak 180 derece fırında pişirilir.
  • Pişince tarçın ve pudra şekerine bulanarak servis yapılır.
  • Afiyet olsun.
  • NOT:(Bu kurabiyenin hamuru normalde tarçınlı kurabiye hamuru şeklini kendisi bulduğu için bu ismi koymuş.Uzun zaman tazeliğini koruyan vede tadı nefis bir kurabiye olduğu için özellikle tavsiye ediyor.)

Hiç yorum yok:

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.