Nuraydan güzel bir tarif daha.....
MALZEMELER
- 250gr tereyağ
- 1 Su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 kaşık toz şeker
- 1 paket kabartma tozu,tarçın ,pudra şekeri
YAPILIŞI
- Tarçın ve pudra şekeridışındaki malzemelerle hamur yoğrulur.
- Kurabiye kalıplarıyla kalpler kesilir,
- Kalbin birisinin ortası krema sıkacağının ucuyla yuvarlak delinir.
- İki kalp üstüste konur.
- Ortaya çilek veya böğürtlen marmelatı konarak 180 derece fırında pişirilir.
- Pişince tarçın ve pudra şekerine bulanarak servis yapılır.
- Afiyet olsun.
- NOT:(Bu kurabiyenin hamuru normalde tarçınlı kurabiye hamuru şeklini kendisi bulduğu için bu ismi koymuş.Uzun zaman tazeliğini koruyan vede tadı nefis bir kurabiye olduğu için özellikle tavsiye ediyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder