29 Nisan 2010 Perşembe

PEYNİRLİ POĞAÇA


Sabah kahvaltıda yada günün başka bir saatinde çayın yanında harika gider. Ertesi gün bile yumuşacık oluyor.Tavsiye derim.
MALZEMELER
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • 1 yumurta
  • ÇÖörekotu veya susam
  • İçi için beyaz peynir ve maydonoz.

YAPILIŞI

  • Mayayı una karıştırıyoruz.
  • Yumurtanın akını ve diğer malzemeleri karıştırıyoruz(süt ılık olursa daha çabuk mayalanıyor.)
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp içini koyarak şekil veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp fırına veriyoruz (180 derece) iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.