24 Nisan 2010 Cumartesi

TAHİNLİ PEKMEZLİ KATMER








Değişik birşey deniyeyim dedim kendimce ama süper oldu. Uydurdum resmen.Tavsiye ederim bazen içinizdeki sese kulak verin güzel şeyler çıkabiliyor.
MALZEMELER
  • 5 Su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kuru maya(pakmaya)
  • 1 yumurta
  • Birer çay bardağı tahin ve pekmez
  • Tarçın,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı sıvıyağ,aldığı kadar süt
  • Çörekotu

YAPILIŞI

  • Unu yoğurma kabına alıp daha önceden ılık sütle kabarttığımız mayayı,yumurtanın akını,(Sarısı üstüne sürülecek),1 çay bardağı sıvı yağ ve aldığı kadar ılık sütle yumuşak bir hamur yaparak yarım saat dinlendirelim.
  • Hamurdan aldığımız bezeyi oklava ile açıp üzerine yağ,tahin,pekmez ve tarçın sürelim.
  • Karşılıklı yuvarlıyarak ortada iki rulo yapalım
  • Ortadan kesip ayıralım.
  • Ruloları elimizle iki tarafa çekiştirip ters yöne çevirerek olabildiğince uzatıp şekil verelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu sürüp 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Evi saran tarçın kokusu çıtır çıtır ,kat kat bir lezzet,
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.