Günaydınlarrrrr,gününüz aydınlık olsun,güzelliklerle dolsun.Bugün güzel bir karnıyarık yapalım .Patlıcanla yapılan bütün yemekleri severim.Çokta güzel oldu .
MALZEMELER
- 4 Adet patlıcan(kişi sayısına göre artırabilirsiniz.)
- 200 gr yağsız kıyma
- 1 adet kuru soğan,4-5 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber,2 domates
- Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça
- Sıvıyağ
YAPILIŞI
- Bir tencerede az sıvı yağ,kuru soğan ve sarımsağı kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine baharatlar,tuz ve salça eklenip biraz daha pişirilir.
- Ayrı bir yerde alacalı soyup çizdiğimiz patlıcanlar kızartılır.
- Patlıcanlar uygun bir tepsiye alınır,karnıyarılarak içine hazırlanan kıyma doldurulur.
- Kabukları soyulup küp küp doğranmış domates ve ice doğranmış sivri biberler üzerlerine serilir.
- Suyla inceltilmiş bir kaşık salça üzerlerine gezdirildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilip servis yapılır.
- Afiyet olsun.
5 yorum:
OFFFF işte bu. süper görünüyor yerim ben onu yerimmmm :)
aynen katılıyorum ellerine sağlık fındıkımmmmm
Ellerinize sağlık. Nasilda güzel olmuş... Süper görnüyor.
İki gün boş bırakmaya gelmiyor. Hemen sıralamışsın tarifleri. Ellerine sağlık...
Çok nefis görünüyor. Eline sağlık..
Yorum Gönder