25 Nisan 2010 Pazar

KARNIYARIK



Günaydınlarrrrr,gününüz aydınlık olsun,güzelliklerle dolsun.Bugün güzel bir karnıyarık yapalım .Patlıcanla yapılan bütün yemekleri severim.Çokta güzel oldu .
MALZEMELER
  • 4 Adet patlıcan(kişi sayısına göre artırabilirsiniz.)
  • 200 gr yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan,4-5 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber,2 domates
  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Bir tencerede az sıvı yağ,kuru soğan ve sarımsağı kıyma suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine baharatlar,tuz ve salça eklenip biraz daha pişirilir.
  • Ayrı bir yerde alacalı soyup çizdiğimiz patlıcanlar kızartılır.
  • Patlıcanlar uygun bir tepsiye alınır,karnıyarılarak içine hazırlanan kıyma doldurulur.
  • Kabukları soyulup küp küp doğranmış domates ve ice doğranmış sivri biberler üzerlerine serilir.
  • Suyla inceltilmiş bir kaşık salça üzerlerine gezdirildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilip servis yapılır.
  • Afiyet olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

OFFFF işte bu. süper görünüyor yerim ben onu yerimmmm :)

Hatice Birkan dedi ki...

aynen katılıyorum ellerine sağlık fındıkımmmmm

Betül dedi ki...

Ellerinize sağlık. Nasilda güzel olmuş... Süper görnüyor.

Aybike dedi ki...

İki gün boş bırakmaya gelmiyor. Hemen sıralamışsın tarifleri. Ellerine sağlık...

Nuray dedi ki...

Çok nefis görünüyor. Eline sağlık..

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.