Pandispanya için
- 300 gr ıspanak yaprağı
- 4 yumurta
- 4,5 çay bardağı toz şeker
- 1-2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı portakal suyu
Kreması için
- 4,5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 damla sakızı
- Muz
YAPILIŞI
- Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getiriyoruz.Suyunu bir kaba süzüyoruz.
- Yumurta,şeker,ıspanak suyu,kabartma tozu,vanilyayı ve unu kek haline getirip 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.Keki soğuyunca ikiye kesip portakal suyu ile ıslatıyoruz.
- Krema için süt,mısır nişastası ve şekeribir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriyoruz.Sakızı ilave ediyoruz.
- Kekin bir parçasının üzerine hazırladığımız kremanın yarısını sürüp muz dilimleri koyduktan sonra diğer parçayı üzerine kapatıyoruz.
- Kalan kremayı da üzerine sürüpyeşil fıstık ve kivi ile süsliyebiliriz.
- Afiyet olsun.
5 yorum:
hızınıza yetişmekmümkün değil elinize sağlık
oooo bu ne böyle. kızkardeş dayanışması gördüm ben burda. Ablaaaaaaaaaa çabuk bana tarif yolla bak karışmam sonra ;)
Sizden de beklerim. öpüyorum ikinizi de.
aaahh ahh vaktim olsa aybikecim ama maleseff
Tabi İnci'den tarif istemedim çok yoğun diye. Ama vazgeçtim ablam hemen satış yaptı, ben İnci'den alırım artık :)
Yorum Gönder