6 Nisan 2010 Salı

TAZEFASÜLYE KAVURMASI

Herkese günaydın,güzel birgün olur inşallah.Bahar iyice kendini gösterdi,sebzelerde bollaşıyor demekki işimiz kolaylaşıyor.

MALZEMELER
  • Yarım kg taze fasülye
  • 1baş kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı,tuz,pulbiber,karabiber
  • Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI

  • Fasülyelerin baş kısımları kesilip yıkandıktan sonra birer santim aralarla doğranır.
  • Tencereye yağı koyup doğradığımız soğan ve domatesleri ekleyip bir iki çeviriyoruz.
  • Hazırladığımız fasülyeleri,tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte hiç su ilavesi olmadan iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.


4 yorum:

Aybike dedi ki...

Günaydın tatlım. Ellerine sağlık.

Nuray dedi ki...

Çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık.. Bu gidişle yakında kitap da yazarsın sen......

anneanneninemekleri dedi ki...

Günaydın Aybikeciğim sağol

anneanneninemekleri dedi ki...

Sağol Nuraycığım sende de kimbilir ne güzel tarifler vardır yapta yayınlayalım

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.