PİLAV İÇİN
- Bir su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı sı
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı,1tatlı kaşığı tereyağı(ben yağı az kullanıyorum isterseniz artırabilirsiniz)
- TAVUK İÇİN
- 4 Adet tavuk pirzola
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ,1tatlı kaşığı salça,pulbiber,kimyon,3 diş sarımsak,tuz,kekik
- Çarliston biber,kırmızı biber,domates
YAPILIŞI
- Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp iyice yıkıyoruz
- Sıvıyağla şehriyeleri kızartıp pirinçleri ekliyoruz suyunu ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tavukları kekik hariç diğer malzemelerle harmanlıyarak 10-15 dk dinlendirdikten sonra çelik tavada az yağla arkalı önlü kısık ateşte kızartıyoruz.
- İndirmeden az önce kekik ekliyoruz
- Tavukları pişirdiğimiz tavada biber ve domatesleri hafif kızartıyoruz.
- Pilav eşliğinde servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun
9 yorum:
denedim ben de çok güzel oldu ellerine sağlık süper bir tarif
Teşekkürler.Afiyet olsun
Yaaa çok açım zaten. Canım istedii. Eve gidince ne yicem, buraya da yolla barii :(
ellerine sağlık ablacım
Aybikeciğim eve gitmeden kendine bişey ısmarla. Yada gel beraber yiyelim. Öptüm
Sağol Mel
sacığım.Sevgiler.
Sağol Melisacığım Sevgiler.
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler..
Teşekkürler.Birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sevgiler.
Yorum Gönder