3 Nisan 2010 Cumartesi

ŞEHRİYELİ PİLAV VE TAVUK

MALZEMELER
PİLAV İÇİN
  • Bir su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı sı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı,1tatlı kaşığı tereyağı(ben yağı az kullanıyorum isterseniz artırabilirsiniz)
  • TAVUK İÇİN
  • 4 Adet tavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ,1tatlı kaşığı salça,pulbiber,kimyon,3 diş sarımsak,tuz,kekik
  • Çarliston biber,kırmızı biber,domates

YAPILIŞI

  • Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp iyice yıkıyoruz
  • Sıvıyağla şehriyeleri kızartıp pirinçleri ekliyoruz suyunu ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Tavukları kekik hariç diğer malzemelerle harmanlıyarak 10-15 dk dinlendirdikten sonra çelik tavada az yağla arkalı önlü kısık ateşte kızartıyoruz.
  • İndirmeden az önce kekik ekliyoruz
  • Tavukları pişirdiğimiz tavada biber ve domatesleri hafif kızartıyoruz.
  • Pilav eşliğinde servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun

9 yorum:

Hatice Birkan dedi ki...

denedim ben de çok güzel oldu ellerine sağlık süper bir tarif

anneanneninemekleri dedi ki...

Teşekkürler.Afiyet olsun

Aybike dedi ki...

Yaaa çok açım zaten. Canım istedii. Eve gidince ne yicem, buraya da yolla barii :(

Mutfaknotlari dedi ki...

ellerine sağlık ablacım

anneanneninemekleri dedi ki...

Aybikeciğim eve gitmeden kendine bişey ısmarla. Yada gel beraber yiyelim. Öptüm

anneanneninemekleri dedi ki...

Sağol Mel
sacığım.Sevgiler.

anneanneninemekleri dedi ki...

Sağol Melisacığım Sevgiler.

ebrulitatlar dedi ki...

Harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler..

anneanneninemekleri dedi ki...

Teşekkürler.Birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sevgiler.

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.