22 Nisan 2010 Perşembe

PEYNİRLİ BOHÇALAR










Selam; şöyle çayın yanında keyifle yiyeceğimiz birşey yapayım ama kendimce de değişik birşey bulayım dedim.Tarifini biryerden almadım kafamdakileri birleştirdim çok güzel oldu.Tavsiye ederim....
MALZEMELER
  • 3 Su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kuru maya(pakmaya)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar süt.
  • beyaz peynir.
  • Çörekotu

YAPILIŞI

  • Unu yoğurma kabına alıyoruz.
  • Daha önceden ayrı bir yerde ılık su ve toz şekerle kabarttığımız mayayı ekliyoruz.
  • Tuz, bir yumurtanın beyazı(sarısı üzerine sürülecek)
  • sıvıyağ ve aldığı kadar unla yumuşakça bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurumuz yarım saat kadar dinlenip mayalandıktan sonra oklavayla yufka haline getiriyoruz.
  • Yufkanın üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp irice karelere bölüyoruz,kenarından da bağlamak için şeritler kesiyoruz.
  • İki kareyi üstüste koyup ortasına peynir yerleştirerek bohça şekli veriyoruz.
  • Bohçaları bağlayıp üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiyoruz.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.












3 yorum:

Aybike dedi ki...

Çok şık görünüyor, birinin içine altın saklayıp bana gönder tatlım tepsiyi :D

Hatice Birkan dedi ki...

süper görünüyor eminim tadı da öyledir eline sağlık

Nuray dedi ki...

Görüntüsü harika çok beğendim. Eminim tadıda güzeldir. Vay arkadaş kim yiyor bunları yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.