19 Nisan 2010 Pazartesi

PATLICAN KEBAP


Günaydın ,güzel,aydınlık neşe dolu bir gün geçirmenizi diliyorum.Tabiki sabahın köründe pişirmedim bu yemeği önceki gün pişirmiştim.Ancak şimdi paylaşabiliyorum.
MALZEMELER
  • 4 Adet patlıcan
  • 300 gr kadar kuşbaşı et
  • kurusoğan,domates,sivribiber,sarımsak
  • Salça,sıvıyağ,tuz,pulbiber,karabiber,kimyon

YAPILIŞI

  • Etleri yemeklik doğranmış soğan ve biberlerle birlikte suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine kabukları soyulup küp küp doğranmış domates,salça ve baharatları ekliyoruz.
  • Ayrı bir yerde küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanların kağıt havlu ile yağını aldıktan sonra yemeğimize ekliyoruz.
  • Hiç su koymadan kısık ateşte 7-8 dk pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

3 yorum:

Hatice Birkan dedi ki...

patlıcan kebap yemesi sevap ekrandan öylece dur da bak :P eline sağlık

anneanneninemekleri dedi ki...

Yanıma gelde tadına bak:)

Aybike dedi ki...

Eline sağlık şeker..

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.