13 Nisan 2010 Salı

KİREMİTTE KAŞARLI ALABALIK(1)



Merhabalar çooookkk yorgunum daha tam yerleşemedik ama madem bir işe başladık fazla savsaklamıyalım değil mi?Evde iki kişiyiz iki tarif denedim ikisini de anlatayım.

Malzemeler

  • Kişi sayısı kadar alabalık
  • Zeytinyağı,tuz,3 diş sarımsak,pulbiber,bir çay kaşığı nane
  • Kaşar

YAPILIŞI

  • Kaşar hariç diğer malzemelerle bir sos hazırlıyoruz.
  • Kiremiti yağlayıp balığı içine yatırıyoruz.
  • Hazırladığımız sosu bir fırça yardımıyla balığın her tarafına sürüyoruz.
  • 200 derece fırında 20dk pişiriyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar serpip 5dk daha fırında tutuyoruz.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

Hatice Birkan dedi ki...

ay süperrrr aklım kaldı mükemmel görünüyorr hem de iki çeşit

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.