Herşey evde yapılınca katkısız ve daha sağlıklı oluyor.Peynir yapmaya karar vermiştim ama bu şartlardan dolayı biraz erken oldu.Mayalısını da yapıp daha sonra sizinle paylaşıcam inşallah.Ama süper oldu nerdeyse hepsini ekmek gibi yiyecektim .MALZEMELER
- 5 Kg süt
- 1 fincan sirke
- 3 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
- Sütü kaynatıp biraz soğutuyoruz.
- Yoğurt mayalar gibi mayalıyoruz
- 3 saat bekledikten sonra ocağa koyup yeniden kaynatıyoruz.
- Kaynarken sirke ekliyoruz.
- Topak topak olunca temiz bir bez torbaya döküp süzüyoruz.
- Üzerine ağırlık koyup iyice süzdürüyoruz.
- İster taze tüketin isterseniz 1 lt kaynayıp soğumuş suya 3 yemek kaşığı tuz ekliyerek hazırladığınız suda salamura edin. Böylece daha uzun dayanır.
- Süper tadı var.Afiyet olsun.
3 yorum:
Bu şekilde peynir yapıldığını ilk kez öğrendim. Acaba çökelek gibimi oluyor.
Çökelek gibi değil normal peynir oluyor. Tadıda çok güzel. Sevgiler
ESKİYE DÖNÜP ANNEANNE DÖNEMİ HERŞEY ORĞANİK (İNSANLAR SAĞLIKLI ) ÇOK HOŞ EMEĞİ GEÇENLERİN ELLERİNE SAĞLIK ALLAH NE MURADINIZ VARSA VERSİN SAĞLIKLI OLDUKTAN SONRA ZARARI OLMAZKİ HİÇ BİR BESİNİN SAYĞILARIMI İLETİYORUM.
Yorum Gönder