1 Mayıs 2010 Cumartesi

SUSAMLI SİMİT

Bugün size tarifini vereceğim bu simit süper ağızda dağılan bir lezzet umarım beyenirsiniz.
MALZEMELER
  • 250 Gr yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un,tuz ,susam

YAPILIŞI

  • Yumurta sarısı ve akı ayrılır
  • Yumurta akı ve susam dışındaki tüm malzemeler karıştırılarakkulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
  • Simit şekli verilip önce yumurta akına sonra susama bulanır.
  • 180 derece fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

Hatice Birkan dedi ki...

ellerine sağlık şeker ben de yaptım bugün şu anda pişiyor bakalım nasıl olacak

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.