26 Mayıs 2010 Çarşamba

ISPANAKLI AÇMA BÖREK





Günaydınlar;bugün güzel bir börek yapayım dedim ,ben genelde bir yerden tarif almam çok özel birşey olmadıkça. Bunu da kafama göre yaptım çok ta güzel oldu.Denemeğe değer.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 2 Bardak ılık su(su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un,tuz

İÇİ İÇİN

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet kurusoğan
  • Beyaz peynir
  • Pulbiber,karabiber,tuz,sıvıyağ
  • ARA MALZEMESİ:1 Su bardağı süt,1 yumurta,yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Ilık su yaş maya ve şekeri karıştırıp kabarttıktan sonra hamur malzemelerini karıştırıp katıca bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bir tencereye biraz sıvı yağ ve ince doğranmış soğanları alıyoruz.
  • Yıkanıp kurutulmuş ıspanakları da incecik doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Baharatları ve tuzu ekleyip biraz öldürüyoruz.
  • Hamurdan aldığımız bezeleri çok ince(baklavalık gibi) açıyoruz.
  • Tepsiye yufkaları dizerken arasına iyice çırptığımız ara malzemesinden yayıyoruz.
  • 3 sırada bir ıspanak ve peynir koyuyoruz.
  • En üste de ara malzemesinin kalanını yayıyoruz.
  • 200 derece önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.



1 yorum:

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık nefis bir börek olmuş .

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.