30 Haziran 2010 Çarşamba

ŞEFTALİ MARMELATI


Bu hafta biraz fazla şeftali almışız.Pek fazla da sevilmiyor herhalde epeyce kaldı bende değerlendireyim dedim.Çokta güzel oldu biraz daha yapmayı düşünüyorum.
MALZEMELER
  • 1 Kg şeftali
  • 1Kg toz şeker
  • Limontuzu

YAPILIŞI

  • Şeftalileri soyup rendeliyoruz.
  • Şekerini ilave ederek orta hararetli ocakta kıvamı gelene kadar pişiriyoruz.(iyice koyulaşacak)
  • Limon tuzunu atıp üç dört taşım daha kaynatarak sıcakken kavanoza boşaltıyoruz.
  • Soğuyunca kapağını kapatıyoruz.

NOT:Şeftali,çilek,kayısı gibi reçel ve marmelatlarda küflenmesin diye en üste yağlı kağıt koyup kapatabilirsiniz.

29 Haziran 2010 Salı

HÜNKAR BEĞENDİ

Günaydınlar;bugün mutfakta biraz oyalanayım dedim ortaya bu çıktı.Epeydir yapmamıştım.Oruç olduğum için tadına bakamamıştım sivri biber epeyce acıymış ama gene de çok güzeldi.Tavsiye ederim...
MALZEMELER
  • 4 Adet közlemelik patlıcan.
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet patates
  • Sıvı yağ,tuz,pulbiber,2diş sarımsak,karabiber,tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sivribiber,bir domates

YAPILIŞI

  • Kuşbaşı etleri suyunu salıp tekrar çekene kadar az yağda pişiriyoruz.
  • Doğradığımız soğan ve sivribiberleri ekliyerek pişirmeye devam ediyoruz.
  • Baharatları,sarımsağı,tuzu,küp küp doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz.
  • Küp küp doğrayıp kızarttığımız patatesi de ekleyip pişirmeyi bitiriyoruz.
  • Bir tencerede az yağda unu kavuruyoruz,içine közleyip doğradığımız patlıcanları koyarakkaşıkla dövercesine karıştırıyoruz.
  • Yavaş yavaş kaynamış sıcak sütü katıyoruz(bu arada karıştırmaya devam)
  • En son rendelenmiş kaşar peynirini de koyup bir iki karıştırıyoruz.
  • Servis tabağının kenarlarına patlıcanı ortasına da etleri yerleştiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

28 Haziran 2010 Pazartesi

KÖFTELİ DOMATES ÇORBASI



Bu sene havalar hala ısınmadı .Sıcacık bir çorba akşamları çok güzel oluyor.İşte onlardan biri.....
MALZEMELER
  • 3 Adet irice domates.(ince kabuk tarla domatesi kullandım.)
  • Salça,pulbiber,nane,tuz,zeytinyağı

Köftesi için:

  • 150 gr kadar kıyma
  • Kurusoğan
  • Yarım çay bardağı ince bulgur.
  • 1 yumurta
  • Tuz ve istediğiniz baharatlar,(tepsiye serpmek için un)

YAPILIŞI

  • Soğanı rendeleyip diğer malzemelerle birlikte köftemizi iyice yoğuruyoruz.Kuru olursa ılık su ilave edebilirsiniz.
  • Minicik köfteler yapıp unlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Domatesleri rendeleyip zeytinyağında iyice öldürüyoruz.
  • Salça ,tuz ve baharatları ekleyip suyunu ilave ediyoruz.
  • Kaynarken iyice unlanmış köfteleride karıştırıp 10-15 dk pişiriyoruz.
  • Sıcak servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.


27 Haziran 2010 Pazar

İÇLİ KÖFTE

Günaydınlar;bugün güzel bir köfte tarifim var.Küçük kızımın eşi Adana'lı bende butarifi orada öğrendim.Kızımın kayınvalidesi Ayşe hanım yaparken banada öğretti.Başka yerlerde de yedim ama en güzel o yapıyor,süper bir tat.Yapa yapa benimki de çok güzel oluyor artık ustalaştım:))))))))
MALZEMELER
Doşı için:
  • 2 Su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yarma unu veya (yarım su bardağı irmik
  • Biber salçası,kimyon,pulbiber,tuz,karabiber

İçi için:

  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 2 iri kurusoğan
  • Yukardaki salça ve baharatların aynı

YAPILIŞI

  • Dışı için olan malzemelerin tamamını karıştırıp ara ara sıcak su ile ıslatarak iyice yoğuruyoruz.
  • İç malzemesini iyice pişirip soğutuyoruz.
  • Köfte hamurunu elimizde dışı incecik olacak şekilde açıp içini doldurarak kapatıyoruz.
  • İçine limon sıkılmış suda haşlıyoruz.
  • Afiyet olsun.

25 Haziran 2010 Cuma

LOKMA TATLISI



Merhabalar;torunlardan biri geldi gitti şimdi diğerini bekliyoruz iki saate kadar burada olurlar inşallah.Bende bulduğum bu arada bir tarif koyayım dedim.
MALZEMELER
  • 3 Su bardağı toz şeker,3 bardak su(şerbeti için)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Fındık içi
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.(fazla kıvamlı olmasın.)
  • Yoğurt,yumurta,kabartma tozu iyice çırpıldıktan sonra un ekliyoruz.(kekten biraz koyu bir hamur.)
  • Fındıkları hamurun üstüne bırakıyoruz,
  • Tatlı kaşığı ile bir adet fındık gelecek şekilde hamur alıp kızgın yağa bırakarak kızartıyoruz.
  • Sıcak tatlıyı soğuk şerbete atıyoruz.
  • Afiyet olsun.

23 Haziran 2010 Çarşamba

GRİ SÜVETER

Günaydınlar;herkese mutlu ,aydınlık güzel günler.....Mete'ye bir süveter daha ördüm.Güle güle giysin inşallah.Bugün hareketli günler başlıyor.Torunlardan biri birkaç saat sonra burda olacak.Ağzım kulaklarımda.Allah herkesi sevdiklerine kavuştursun. En güzel günler sizinle olsun:))))))))))))))))

22 Haziran 2010 Salı

KAŞARLI SOSİSLİ MİLFÖY

Herkese huzur dolu günler diliyorum.Bugünlerde buna ihtiyacımız var.Terörü lanetliyorum.İnşallah önümüzde hep güzel günler olur.

Bu kolay ,hemen yapılabilen ve sevilen bir tat.Milföy hamurlarını kare kesiyoruz,içine rendelenmiş kaşar ve sosis koyuyoruz.(istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.) Üzerine fırça yardımıyla yumurta sürüp çörekotu atıyoruz.Kızarana kadar fırında pişirip afiyetle yiyoruz:))))))))

21 Haziran 2010 Pazartesi

SEMİZOTU YEMEĞİ


Merhabalar;bugün size basit ama sağlıklı ve besleyici bir tarif veriyorum.Ben çok severim,üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz.
Soğanı domatesi az sıvı yağda kavuruyoruz.Tuzunu salçasını ve baharatlarını ekliyoruz,üzerine temizlediğimiz semizotlarını koyup kapağı kapatarak bir müddet kısık ateşte pişiriyoruz. Üzerine azıcık pirinç atıp suyu yeterli değilse bir çay bardağı kadar da su ekliyoruz, pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.(Ben sebze yemeklerine pek su eklemem domatesin ve sebzenin suyu yeterli oluyor ,hem daha lezzetli oluyor.)

20 Haziran 2010 Pazar

YEŞİL CEVİZ REÇELİ


















MALZEMELER
  • Her 50 adet ceviz için 1,5 litre su,2 kg toz şeker.
  • Karanfil ,kabuk tarçın.

YAPILIŞI

  • Cevizin üzerindeki ince zarı kazıyıp su dolu bir kaba koyuyoruz.
  • 8 gün boyunca her gün suyunu değiştiriyoruz.
  • 8 günden sonra sönmemiş kirecin üzerine su koyuyoruz ,onun üstündeki duru suyu cevizlerin üstüne döküp bir saat kadar bekletiyoruz.
  • İyice yıkadığımız cevizleribir çatalla delip bir kaç kez kaynatarak suyunu döküyoruz.
  • Yumuşayıncaya kadar bu işleme devam ediyoruz.
  • Sonra limon suyu ilave edilmiş soğuk suda bekletiyoruz.
  • Kaynamakta olan şerbete cevizleri ekliyoruz.
  • Kıvamı olmak üzereyken temiz bir tülbente sardığımız karanfil ve kabuk tarçınla da bir müddet kaynatıp tülbenti çıkarıyoruz.
  • İşlemi bitirmeden 5 dk kadar önce 1 kg reçele 3 gr. hesabı limon tuzu ekliyoruz.
  • Sıcakken kavanozlara dolduruyoruz.
  • İyice soğuduktan sonra kavanozları sıkıca kapatıyoruz.
  • Afiyet olsun.



19 Haziran 2010 Cumartesi

FIRINDA KÖFTELİ PATLICAN

Köfteleri yerleştirirken ortadan ikiye kesebilirsiniz.
Köfteleri hafif kızartıyoruz.


Günaydınlarrrr;iyi hafta sonlarııı....Mutfağa girdim elimdeki malzemelerle ne yapayım diye düşündüm,canım biraz da oyalanmak istiyordu,patlıcanlı bir yemek olacak ama neee....Aslında karnıyarık yapacaktım ortaya bu çıktı .Çokta güzel oldu tavsiye ederim..
MALZEMELER
  • 4-5 Adet patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • Domates,sivribiber,kurusoğan,sarımsak,galeta unu
  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Patlıcanları alacalı soyup en dibinden ayrılmıyacak şekilde dilimliyerek sıvıyağda kızartıyoruz.
  • Kıymayı normal köfte halinde yoğuruyoruz(domates,sivribiber ve salça hariç diğer malzemelerle)
  • Hazırladığımız köfteleri sıvıyağda bir çeviriyoruz.(iyice kızartmadan)
  • Patlıcanları bir tepsiye alıyoruz,boşluklara köfte koyuyoruz.
  • Üzerini domates ve biberle süslüyoruz.
  • Salçalı su koyup fırına veriyoruz.(200 derece)
  • Afiyet olsun.

18 Haziran 2010 Cuma

MAKARNALI BÖREK

Nuray'dan yeni bir tarif daha.....Artık yemek yapmıyacağım sıcaktan bunaldın diyor.Karpuz peynire talim.Güzel ülkemizde bir günde dört mevsim yaşanıyor.Biz burada serin serin yaşıyoruz:)))))))))))))))
MALZEMELER
  • 4 Yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • Beyaz peynir
  • Maydonoz
  • Yarım paket makarna

YAPILIŞI

  • Sıvıyağ ,yumurta ve sütü çırpıyoruz.
  • Normal börek yapar gibi döşüyoruz.
  • Araya önceden haşladığımız makarna ve peynirli harç koyuyoruz.
  • Fırından çıkarmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar da serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

17 Haziran 2010 Perşembe

YALANCI PROFİTEROL

Merhabalar; canım birşeyler yapmak istedi ama pratik birşey olsun diye düşündüm veortaya bu çıktı.
MALZEMELER
  • Yarım litre süt
  • Sıcak çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Dr oetker süsleme malzemeleri
  • Kedi dili
  • Bitter çikolatalı puding

YAPILIŞI

  • Bir bardak sütle sıcak çikolata hazırlıyoruz.
  • Ayrı bir yerde sütünü yarım ölçü koyarak pudingi hazırlıyoruz.Böylece koyu oluyor.
  • Kedi dillerini sıcak çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
  • Üzerini pudingle kaplıyıp süslemelerini yapıyoruz.
  • Bir iki saat buzdolabında bekletip servis tabağına alıyoruz.Tadı çok güzel oldu.
  • Afiyet olsun.
Artan malzemeleri de böyle değerlendirdim.Ç ocuklar severek yer.
Regaib Kandiliniz mübarek olsun.

16 Haziran 2010 Çarşamba

METEMİN SÜVETERİ

İşte bu da en büyük torunum Mete'nin süveteri.En büyük dediysem iki yaşını doldurmadı daha delikanlı.Torunlarıma birşeyler örmek beni rahatlatıyor.Hepsini çok seviyorum.Allah cümlenin evladına uzun ömürler nasip etsin inşallah.

CACIK

Merhabalar;havalar iyice ısındı artık,bu sıcak günlerde serin serin cacık iyi gider diye düşündüm. Tarifini yazmaya gerek yok zaten herkesin yaptığı birşey.Sadece resmini paylaşayım dedim.Yanında bol domatesli birde bulgur pilavı ohhhhh.Afiyet olsun.

15 Haziran 2010 Salı

TAVUK ŞİŞ



Merhabalar;kolay ama lezzetli bir tarifimiz var bugün.
Kuşbaşı doğradığımız tavukları zeytinyağı,pulbiber,sarımsak,kimyon karışımı ile ovup bir iki saat dinlendiriyoruz.
Dinlenmiş tavukları domates,biber ve tavuk olmak üzere çöp şişlerte geçiriyoruz.Izgarada veya yağsız tavada pişiriyoruz.Pilav eşliğinde servise hazır.Afiyet olsun.

14 Haziran 2010 Pazartesi

ÜÇ AYLAR BAŞLADI


Günaydınlar; mübarek aylar dün başladı.Müslümanlar arasında üç aylar diye anılan aylar:RECEB,ŞABAN veRAMAZAN aylarıdır.
Peygamberimiz(s.a.v.)üç ayların birbirinden güzel olan özelliklerini şu sözlerle açıklamıştır.
"Receb Allah'ın ayı,Şaban benim ayım,Ramazan ümmetimin ayıdır." Şu halde bu mübarek aylarda ibadet çok sevaplı ve bereketlidir.
Herkesin bu aylarda huzurlu, mutlu,bol kazançlı ,sevgi ve saygı dolu günler geçirmesini diliyorum.

13 Haziran 2010 Pazar

GÜL ŞURUBU



Günaydın, güller bitmeden her türlü değerlendiriyoruz.
Bu şurubu güneşte yapıyoruz,Gül yapraklarını şeker ve limontuzu ilavesiyle şişelere doldurup güneşte bekletiyoruz.İyice rengi çıkınca süzüp buzdolabına koyuyoruz, Soğuk soğuk içiyoruz.Böyle yapınca çok uzun beklemiyor bir kaç günde tüketmek lazım.Afiyet olsun.
NOT:Şekerini isteğe göre ayarlıyabilirsiniz.

12 Haziran 2010 Cumartesi

SU BÖREĞİ



Günaydınlar; dün bütün gün mantı yaptım dolaba koymak için.Hazır hamurla uğraşıyoken de devam ettim.Küçük bir tepsi su böreği yaptım.
Yapacağınız böreğin çokluğuna göre ,bir su bardağı una bir yumurta hesabıyla,tuz ve ılık su ilave ederek hamur yapıyoruz.
Hamurdan aldığımız bezeleri ince açıp tuzlu suda bir dakika haşlayıp hemen soğuk suya oradan süzgeçe alıyoruz.
En alttaki ve en üstteki yufkayı haşlamıyoruz. Peynirli yada kıymalı iç kullanıyoruz.Fırında kızartıp servis ediyoruz.Afiyet olsun.

11 Haziran 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Merhabalar;gününüz aydınlık olsun hep gülün ,güzelliklerle dolu olsun inşallah.
Bu yemeği yeni yapmadım ama şimdi paylaşmak istedim .Yaz kış herzaman sevilerek yenir bizde.
Bir tencerede soğan ,yağ,salça,tuz ,pulbiber,karabiberi kavuruyoruz.Akşamdan ıslattığımız barbunyaları ilave ediyoruz.Yeteri kadar su ekleyip düdüklü tencerede yarım saat kadar pişiriyoruz.Kapağını açıp doğradığımız maydonozları da katarak1-2 dk. daha pişiriyoruz.
Sıcak yada soğuk arzuya göre limonla birlikte servis ediyoruz.(isterseniz soğanları kavurma aşamasında küp küp doğranmış havuç ekliyebilirsiniz.)
Afiyet olsun.

10 Haziran 2010 Perşembe

SEMİZOTU SALATASI


Yaz için ,sağlıklı,hafif,güzel bir alternatif;Semizotu yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra bir müddet sirkeli suda bekletiyoruz.Sonra salata kurutucusunda kurutuyoruz.(yada bir süzgeçte süzülmesini bekliyoruz.)
Salata kasesine aldığımız semizotlarının üzerine sarımsaklı yoğurt,sızma zeytinyağı ve sumak atıyoruz. Nefis salatamız servise hazır.

EV YAPIMI TEREYAĞ

İyi sabahlar;güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.Her şeyi evde kendim yapmaya çalışıyorum.Süt alıp yoğurt mayalıyorum,mayaladığım yoğurtların kaymaklarını alıp biriktiriyorum.Sonra onları mikserle çırpıp tereyağ elde ediyorum.Mis gibi tertemiz,katkısız bir yağ.Afiyet olsun

9 Haziran 2010 Çarşamba

TOST MAKİNESİNDE IZGARA KÖFTE



Merhabalar;kolay ve lezzetli,aynı zamanda hafif bir yemek.Köfte terifimizi daha önce yayınlamıştık,bu kez yağda değil de tost makinesinde pişirdim. yanına da domates biber dizdim,biraz da pilav ohh mis.Herkesin nazlanmadan yiyeceği bir yemek oldu.Afiyet olsun.

7 Haziran 2010 Pazartesi

PATATESLİ KURABİYE


Epeydir Nuray'ın sesi çıkmıyodu ,sonunda güzel tariflerinden biri geldi.Olsada yesek.Bende sizinle paylaşıyorum.
MALZEMELER
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 tane haşlanmış patates
  • Peynir,dereotu,maydonoz,pulbiber,tuz
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine:Yumurta ve çörekotu

YAPILIŞI

  • Malzemelerin tamamı ile yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüp ,çörekotu serpiyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

MENEMEN

Merhabalar;bugün güzel bir menemen yapayım dedim.Epeydir yapmamıştım yanınada çay oh misss.
Soğanları ve sivribiberleri incecik doğrayıp zeytinyağında iyice öldürdükten sonra kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek iyice pişiriyoruz.En sonistediğimiz kadar menemenin çokluğuna göre,2-3 adet yumurta kırıp karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN.

6 Haziran 2010 Pazar

GÜL ŞERBETİ

İyi pazarlar;Bahçedeki güller boşa gitmesin diye her sabah topluyorum ve sürekli bişeyler yapıyorum.Bu gül şerbeti de süper oldu .İnsanın içini ferahlatıyor.Evde nefis bir gül kokusu hakim.
MALZEMELER
  • Kokulu gül yaprakları(2 su bardağı kadar)
  • 1 limon suyu
  • 2 bardak toz şeker
  • 3 lt su
  • limon tuzu

YAPILIŞI

  • Su şeker ve birkaç tane limon tuzunu kaynatıp soğutuyoruz.
  • Gül yapraklarının üzerine bir limon suyunudöküp iyice beyazlaşana kadar ovarak renkli suyunu çıkarıyoruz.
  • Soğumuş şerbeti yaprakların üzerine döküp 7-8 saat bekletiyoruz.
  • Süzerek şişelere dolduruyoruz.
  • Afiyet olsun.

5 Haziran 2010 Cumartesi

MİNİK KIZLARA ETEK


Günaydınlarrrrr;güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile sizlere bugün bir örgü modeli sunuyorum.Herkes çok mutlu ve huzurlu olsun inşallah.

4 Haziran 2010 Cuma

ALİ NAZİK



Merhabalar;güne güzel bir patlıcan yemeği ile başlıyalım.Patlıcan yemekleri bizim evde çok sevilir.Bunu da çok beğendi eşim.Bakalım sizde beğenecekmisiniz.
MALZEMELER
  • 3 Adet közlemelik etlice patlıcan
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 tane kurusoğan,2-3 tane sivribiber
  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,sıvıyağ
  • Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI

  • Patlıcanları közleyip sıvıyağda soteliyoruz.
  • Kıymayı az bir sıvıyağla tencereye alıp iyice kavuruyoruz.
  • Daha sonra doğradığımız soğan ve biberleri ilave edip biraz daha çeviriyoruz.Baharatları ve tuzunu ekliyoruz.
  • Patlıcanı servis tabağına alıp ortasını açıyoruz.Bu kısma kıymayı yerleştiriyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.

3 Haziran 2010 Perşembe

GÜL REÇELİ

Merhabalar;bugün evimiz mis gibi gül kokuyor.Reçelin kokusu eve yayıldı.
Bahçeden topladığım gülleri bir güzel temizledim.Yaprakların üzerine toz şeker serpip bir gece beklettim.Sonra arzuya göre azaltıp çoğaltabilirsiniz 4 bardak şekere 3 bardak su ve gülü koyup kıvamı olana kadar kaynatıyoruz.İnmesine yakın bir limon suyu sıkıp bir iki taşım kaynatıyoruz.
Sıcakken temiz kavanozlara dolduruyoruz.Kapağını soğuduktan sonra kapatıyoruz.Afiyet olsun.

2 Haziran 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Günaydınlarrrrr;iki gündür siteme bakamadım.Belimi incittim ,bu yüzden minik Busemi degörmeye gidemedik.Aslında çok özledim gitmeyi çok istiyordum ama olmadı.Neyse hayırlısı olsun ,başka bi zaman gideriz inşallah.
Bu sarmaları dolaba koymak için hazırladım ,bu yüzden pişmiş resmi yok onu da pişirince eklerim.Malzemelerini günlük pişirmeye göre yazıcam.
MALZEMELER


  • 2 su bardağı pirinç

  • Yarım kg taze yaprak

  • 1 büyük kuru soğan

  • 3-4 diş sarımsak

  • Pulbiber,karabiber,kimyon,tuz,salça

  • Yarım demet maydonoz,dereotu,taze nane

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 2 adet domates

YAPILIŞI



  • Soğan ,sarımsak,kabukları soyulup küp doğranmış domates,zeytinyağı tencereye alınıp biraz kavrulur.

  • Yeşilllikler ve pirinç dışındaki malzemeler katılıp bir iki çevrilir.

  • Pirinç ve yeşillikler eklenip biraz pişirilir.(kontrollü olmalı dibi tutabilir.)

  • Daha önceden kaynar suya sokulup çıkarılmış yapraklara sarılır.

  • Tencereye dizilip üzerine çıkacak kadar su ilave edilip porselen bir tabak kapatılarak pişirilir.(mevsimi ise tencereye birkaç tane yeşil erik atabilirsiniz güzel bir ekşilik verir.

  • Afiyet olsun.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails