11 Haziran 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Merhabalar;gününüz aydınlık olsun hep gülün ,güzelliklerle dolu olsun inşallah.
Bu yemeği yeni yapmadım ama şimdi paylaşmak istedim .Yaz kış herzaman sevilerek yenir bizde.
Bir tencerede soğan ,yağ,salça,tuz ,pulbiber,karabiberi kavuruyoruz.Akşamdan ıslattığımız barbunyaları ilave ediyoruz.Yeteri kadar su ekleyip düdüklü tencerede yarım saat kadar pişiriyoruz.Kapağını açıp doğradığımız maydonozları da katarak1-2 dk. daha pişiriyoruz.
Sıcak yada soğuk arzuya göre limonla birlikte servis ediyoruz.(isterseniz soğanları kavurma aşamasında küp küp doğranmış havuç ekliyebilirsiniz.)
Afiyet olsun.

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ben de yazdan derin dondurucuya koyuyorum bizdede çok sevilen bir yemek ellerinize sağlık.İzmirden sevgiler...

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.