21 Haziran 2010 Pazartesi

SEMİZOTU YEMEĞİ


Merhabalar;bugün size basit ama sağlıklı ve besleyici bir tarif veriyorum.Ben çok severim,üzerine sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz.
Soğanı domatesi az sıvı yağda kavuruyoruz.Tuzunu salçasını ve baharatlarını ekliyoruz,üzerine temizlediğimiz semizotlarını koyup kapağı kapatarak bir müddet kısık ateşte pişiriyoruz. Üzerine azıcık pirinç atıp suyu yeterli değilse bir çay bardağı kadar da su ekliyoruz, pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.(Ben sebze yemeklerine pek su eklemem domatesin ve sebzenin suyu yeterli oluyor ,hem daha lezzetli oluyor.)

1 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Semizotunun o mayhoş tadına bayılıyorum üzerine yoğurt nefiss ellerine sağlık canım .....

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.