7 Ağustos 2010 Cumartesi

BÖĞÜRTLEN REÇELİ








Günaydınlarrrr; havalar çok sıcak ama yavaş yavaş kış hazırlıklarını da yapmak lazım.Bu böğürtlenleri bahçemizden topladım.Böğürtlen hem antioksidan hemde antikanserojen özelliklere sahip bir bitki, bu yüzden çok önemsiyorum.
Aslına bakarsanız biz pek reçel yemiyoruz.Bu reçelleri çocuklarım ve torunlarım için yapıyorum.Katkısız,doğal,evde yapılmış tertemiz reçeller.
YAPILIŞI
1 kg böğürtlene 1 kg şeker hesabı ile yapıyoruz.Böğürtlenleri ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine şekeri döküp bir gece bekletiyoruz.
Ertesi gün kısık ateşte kaynatıyoruz.Hiç su bırakmamışsa 1 su bardağı su ekliyebilirsiniz.İndirmeden birkaç dakika önce birkaç tane limon tuzu ekliyoruz.
Sıcakken kavanozlara doldurup soğuyunca kapağını kapatıyoruz.Afiyet olsun.


6 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Böğürtlen bulsakta, yapabilsek, böbürtlen reçeli yapabilme imkanın olduğu için çok şanşlısın.Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.Çok özendim...Afiyetle yiyin...Sevgilerrr..Öptüm.....

Unknown dedi ki...

ohh oh çok da severim.Kış hazırlıklarına bi ucundan başlamak lazım tabi:) ellerinize sağlık.Benim de anneanneciğim var,o yapar sağolsun,tarhana,bulgur,erişte ve reçellerimi..Anneannelerimize Allah sağlıklı mutlu huzurlu ömürler versin...Ellerinizden öpüyorum :) sevgiler

Aybike dedi ki...

Tatlım bizim kavanozları hazırla , öbür verdiğin böğürtlenler bitti bile :)

hdidem95 dedi ki...

kızım çok sever alsamda yapsam ellerine sağlık ablacım sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

offffffffffffffffffff

uyar-dan dedi ki...

çok severim ellerinize sağlık canım öğretmenim

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.