9 Ağustos 2010 Pazartesi

POŞETTE PATATES VE SOS


Dün bahçedeki patatesleri söktük.Tazecik patetesleri görünce heveslendim.
Kızartma bu sıcakta ağır olur,öyleyse fırında yapayım dedim.Direk yapışmaz bir fırın tepsisinde de yapılabilir ama böyle daha güzel pişiyor,tüm lezzetler eşit dağılıyor.
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi dğruyoruz.
Fırın poşetine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,pulbiber,karabiber,kimyon,birkaç diş sarımsak,tuz,kekik ve patatesleri koyup iyice karışsın diye sallıyoruz.200 derece fırında pişiriyoruz.
Et yemeklerinin yanında servis edilebilir.Ben yanına bir de sos yaptım ikisi çok güzel yakıştı.Afiyet olsun.


Bu sosu çok seviyorun hem hafif hem de lezzetli.Süzme yoğurt,sarımsak,pulbiber,nane,kekik ve biraz da zeytinyağı iyice karıştırıyoruz.Kızartmaların yanında da çok güzel olur.Afiyet olsun.

5 yorum:

Gizemli Tatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık.Ben de yaparım et yemeklerinin yanına, severek yenilir bizim evde de...

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Patates olur da güzel olmaz mı,ellerinize sağlık,afiyet olsun..

yemekaski.com seçil dedi ki...

patatesin böyle fırınlanmış hali daha güzel oluyor.. ellerinize sağlık..

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerinize sağlık böylesi hem daha lezzetlki hem çok daha sağlıklı

annemineli dedi ki...

En sevdiğim yemek türüdür.Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Canım çekti, bugün yapayım,sevgilerrr.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails