MALZEMELER
- 1 Adet irice kereviz
- 2-3 adet yerelması
- 1 adet portakal
- 1 adet havuç,4-5 adet arpacık soğan
- Tuz,zeytinyağ
- Kerevizleri soyup 1 santim kalınlığında halka doğrayıp tencerenin dibine diziyoruz.
- Üzerine kabukları soyulup halka doğranmış portakalları diziyoruz.
- Üzerine yerelmalarını diziyoruz.
- Arpacık soğanları ve havuçu da yerleştirip en üste kereviz dallarını,tuz ve zeytinyağı ve bir çay bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
- NOT:Bu tarifi Oktay Ustanın Yeşil elma programında izledim.
14 yorum:
şip şak kereviz hazır ))
süpersin ellerine sağlık şifalı bir yemek çok severim
sevgiler:))
Çok sevdiğim bir sebze,hem sağlıklı hem pratik,ellerine sağlık,iyi haftasonları:)
kerevize bayılırım ellerinize sağlık....
En sevdiğim sebze, en sevdiğim zeytinyağlı yemek. Harika görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
Sevgiler:)
nefis görünüyor ablacım:)
ellerinize sağlık...
keşke kuzucuklara da sevdirebilseydim ben bu lezzeti..
sağlıkla kalın..
Bizim evde çok sevilir portakallı kereviz. Ellerinize sağlık. Şifa olsun, sevgiler.
ne güzel tam bana göre kilo vermem gerek çünkü:)))
valla harika görünüyor...Kereviz yapmayali da bayagi oldu.Ellerine saglik
Şu kerevizi bir sevdirebilsem bizimkilere haftada iki mutlaka pişiricem...Çok nefis görünüyor ellerine sağlık..
ben ve minnoşlarım bayılırız kerevize..ellerine sağlık canım sevgiler
yapmayan kalmadı kerevız ama bır ben yapmadım onyargılıyım işte,diyet yemegı için harıka,ellerıne sağlık canım,sevgiler...
çok sık olmasada arada bir yapar sadece kendim yerim:) ellerinize sağlık çok güzel olmuş..
sevgiler
Bayıldım tarife çok teşekkürler,sevgler
Pratik nefis sağlıklı ve lezzetli bir yemek e hafifde daha ne olsun :))
ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor bu yıl henüz kreviz almadık daha ama en kısa zamanda pişirmeliyim.
Teşekkürler....
Tencere taşıma çantasını yapacağına sevindim eminim çok güzel yaparsın sen :))
Sevgiler...
Yorum Gönder