1 Aralık 2011 Perşembe

SEBZELİ ET

                                                      İyi akşamlar;bu yemeği hep yaparım bir adı yok aslında yemek işte...))Yarım kilo kadar eti kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Eğer etler yumuşamamışsa 2 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip onuda çekene kadar pişiriyoruz.
                        İyice pişen etlere 1 kurusoğan,2-3 adet yeşilbiber,3-4 diş sarımsak ince doğranıp karıştırılır.
                               İkişer adet patlıcan ve patates küp küp doğranıp kızartılarakyemeğe ilave edilir.En üste iki adet domates doğranır,tuz,karabiber,pulbiber ve kimyon eklenir.Çok az da su ilave edilip(1 çay bardağı)10-15 dakika pişiril,r .Afiyetler olsun.

11 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.yanında pilavla harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.

bırtutamkekik dedi ki...

harika bir yemek:)
ellerine sağlık anneannem...
çok severim sebze ve etin buluşmasını..
sade etten daha leziz gelir bana hep bu lezzet..
sağlıcakla kalın ablacım..

ayşegül...

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık..
sağlıklı ve nefis bir tarif:))

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik. Yemeginiz cok istah acici geldi:)

Sevgiler

Noblesse dedi ki...

enfes bir yemek, ellerinize sağlık.

zeymurancafe dedi ki...

mmmmm,çok guzel goruunuyor harıka bır et yemegı olmus ellerıne sağlık canım

Unknown dedi ki...

Saglikli bir yemek, doyurucu. Esim olsa parmaklarini yerdi vallah ellerin dert görmezsin canim

Unknown dedi ki...

Tam benlik bir yemek. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık

NzlGl dedi ki...

Çok severek yediğim ve zaman zaman yapığım bir yemektir.
Ellerinize sağlık olsun, sevgiler

yemekbiraşk dedi ki...

ekmek bana bana yenecek nefis bi yemek olmuş
elinize sağlık sevgiler

Erguvan Vakti dedi ki...

Çok lezzetli bir et yemeği,ellerine sağlık,hayırlı cumalar.

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.