İyi akşamlar;bu yemeği hep yaparım bir adı yok aslında yemek işte...))Yarım kilo kadar eti kuşbaşından biraz daha küçük doğrayıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Eğer etler yumuşamamışsa 2 çay bardağı kadar kaynar su ekleyip onuda çekene kadar pişiriyoruz.
İyice pişen etlere 1 kurusoğan,2-3 adet yeşilbiber,3-4 diş sarımsak ince doğranıp karıştırılır.
İkişer adet patlıcan ve patates küp küp doğranıp kızartılarakyemeğe ilave edilir.En üste iki adet domates doğranır,tuz,karabiber,pulbiber ve kimyon eklenir.Çok az da su ilave edilip(1 çay bardağı)10-15 dakika pişiril,r .Afiyetler olsun.
Denenmiş, Sağlıklı, Sizin de deneyebileceğiniz, Mutfaktaki herşey
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.
-
MALZEMELER Her 50 adet ceviz için 1,5 litre su,2 kg toz şeker. Karanfil ,kabuk tarçın. YAPILIŞI Cevizin üzerindeki ince zarı kazıyıp su dolu...
-
Günaydınlar;ramazanın 8. gününe geldik.Nasıl geçti anlamadım.Gerçi pek evden çıkmıyoruz,evimiz seri...
11 yorum:
nefis görünüyor canım.yanında pilavla harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.
harika bir yemek:)
ellerine sağlık anneannem...
çok severim sebze ve etin buluşmasını..
sade etten daha leziz gelir bana hep bu lezzet..
sağlıcakla kalın ablacım..
ayşegül...
ablacım ellerine sağlık..
sağlıklı ve nefis bir tarif:))
Ellerinize saglik. Yemeginiz cok istah acici geldi:)
Sevgiler
enfes bir yemek, ellerinize sağlık.
mmmmm,çok guzel goruunuyor harıka bır et yemegı olmus ellerıne sağlık canım
Saglikli bir yemek, doyurucu. Esim olsa parmaklarini yerdi vallah ellerin dert görmezsin canim
Tam benlik bir yemek. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık
Çok severek yediğim ve zaman zaman yapığım bir yemektir.
Ellerinize sağlık olsun, sevgiler
ekmek bana bana yenecek nefis bi yemek olmuş
elinize sağlık sevgiler
Çok lezzetli bir et yemeği,ellerine sağlık,hayırlı cumalar.
Yorum Gönder