30 Nisan 2012 Pazartesi

PATLICAN KROKET VE FIRINDA SEBZELİ TAVUK BAGET

                                                     Merhabalar;çok uzun yazamasamda kısacık aralarda yemeklerimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.
                            Tavuk bagetlerimizi zeytinyağı,sarımsak,pulbiber,kekik,kimyon ve biraz salça ile marine edip dinlendiriyoruz.Sonra istediğimiz sebzelerle bagetleri bir fırın tepsisine alıp kalan sosu da sebzelerin üzerine gezdirip bagetler kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Yanına da istediğiniz çeşit bir pilav eh daha ne olsun.
                                                   PATLICAN KROKET
                                                           MALZEMELER
  • 3 adet közlenmiş patlıca
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta 1 adet irice haşlanmış patates
  • dereotu,nane,maydonoz,pulbiber,karabiber,kimyon,sarımsak,tuz
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • Bulamak için galeta unu
                                                      YAPILIŞI
  • Galeta unu dışındaki malzemelerle cıvıkça bir harç elde ediyoruz.
  • Bir kaşık yardımıyla harçtan aldığımız parçaları iyice galeta ununa bulayıp şekil veriyoruz.
  • 20-25 dk. kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Çok az yağda yapışmayan tavada iki tarafını da kızartıyoruz.
  • İster öyle ister sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

26 Nisan 2012 Perşembe

MAŞ FASÜLYESİ SALATASI VE ARPACIK SOĞANLI KUZU KAVURMA

                                                           Arpacık soğanlı kuzu kavurma için;300 gr kadar kuşbaşı kuzuyu çok az yağla seramik tavada suyunu salıp çekinceye kadar pşiriyoruz,soyulmuş arpacık soğanları,pulbiber,karabiber ve kekik ekleyip beş dakika daha çeviriyoruz.Yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.
                         Gelelim maş fasülyesi salatasına çok yararlı olan bu bitkiyle yeni tanıştık;bağırsak düzenleyici,şekeri düşürücü,bol protein ve lif içeren bu minik dostumuz ayrıca hücre yenileyici özelliğe sahipmiş ve bolca B vitamini içeriyormuş.
    O halde tarife geçelim.Akşamdan ıslattığımız bir su bardağı fasülyeyi iyice yıkayıp bol suda haşlıyoruz.
Daha sonra süzüp içine; ince doğradığımız,maydonoz,dereotu,nane ,yeşilsoğan ve kornişon turşuyu ekliyoruz.Kendi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
             Biraz pulbiber,zeytinyağı ve nar ekşisi eklendikyen sonra çeri domateslerle süsleyip masamıza davet ediyoruz.Afiyet olsun.

21 Nisan 2012 Cumartesi

KADAYIF MANTI

                                            Merhabalar; herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.Her ne kadar hala havalar ısınmadıysa da bahar yeşil yüzünü gösterdi.O bile yüzleri gülümsetmeye yetiyor bence.
                                 Hem kolay ,hem çok güzel ve hafif bir tarif çok da değişik oluyor.Refikanın mutfağında gördüm.Benimkiler biraz daha irice oldu çünkü kadayıfım biraz kuruydu.Kadayıfları kurutmadan yapmak gerek,ama çıtır çıtırdı.Önce tabaklara az alındı ama devamı istendi:))Tavsiye ederim.

                                                            MALZEMELER

  • 300 GR.taze kadayıf
  • 150gr. kadar kıyma
  • 1 adet kurusoğan.
  • Pulbiber,kimyon,karabiber,tuz(istenirse maydonoz)
  • Sosu için:2 yemek kaşığı tereyağ(ben zeytinyağı ile karışık kullandım),1 yemek kaşığı domates salçası,nane,kekik,pulbiber.(Sosu inceltmek için bir adet domates rendesi katılıp pişirilecek)
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt

                                                                 YAPILIŞI
  • Soğanı çok ince doğrayıp diğer baharatlarla kıymaya karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Kadayıftan ince bir tutam alıp bir ucuna fındık kadar kıyma koyup yuvarladıktan sonra tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine biraz tereyağ gezdirip fırında kızartıyoruz.
  • Ayrı bir yerde sosunu hazırlıyoruz.
  • Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirip servis ediyoruz.
  • Afiyert olsun.

        Eh yanınada bir salata yeter.

19 Nisan 2012 Perşembe

BALLI KURU MEYVELİ KEK

                                Merhabalar; beyaz şeker yemeyenler için bir alternatif.Benim eşim yemiyor ama tatlıyı da sever,epeydir tatlı yemedi.Ben de bir çözüm düşündüm ve süper oldu.Benim ölçülerimden altı küçük kek çıktı siz ölçünüzü ona göre artırabilirsiniz.Eeee biz fazla kilolarımızdan kurtulmaya çalışıyoruz oyüzden az yaptım.Bu arada resmini koyduğum her şeyden yiyoruz.Hiç bir kısıtlama yok sadece abartmıyoruz az ama her şey yiyoruz.İki ayda sekiz kilo verdim.Neyse biz tarifimize geçelim.(Bal yerine pekmezle de yapılabilir,ben de deniyeceğim)
                                                              MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 kahve fincanı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/2 kabartma tozu,vanilya
  • Arası için:4 adet hurma,2 adet kuru kayısı,10 adet kavrulmuş fındık,bal2 yemek kaşığı kuş üzümü,yada kuru üzüm.
                                                         YAPILIŞI
  • Önce bal ve yumurtayı çırpma teli ile biraz çırpıyoruz.
  • Sonra diğer malzemeleri de karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış kalıba birer kaşık döküyoruz.
  • İnce kıyılmış meyveleri ve dövülmüş fındığı kalıplara paylaştırıyoruz.
  • Her kalıba birer ç.ay kaşığı bal ekliyoruz.
  • Üzerine birer kaşık kek hamuru koyup üstlerini örtüyoruz.
  • 180 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.(15 dk. yeterli oluyor.)
  • Bomba gibi bir tatlı oldu,afiyet olsun.

16 Nisan 2012 Pazartesi

ADANA VE CIZLAMA

                       Günaydınlar;güneş yüzünü yeniden gösterdi,sizinde bütün günleriniz birbirinden daha aydınlık olsun.Geçen gün yaptığım adanadan kalanları buzluğa atmıştım.Değişiklik olsun diye yanına bir cızlama yaptım ikili süper oldu.Bir de salata eh bir öğün için yeterli.Adananın tarifi burda
                                                 CIZLAMA İÇİN MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  •  1su bardağı tam buğday unu(normal un da olur.)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,tuz.(bu ölçülerden 3 adet çıkıyor)
                                                               YAPILIŞI
  • Tüm malzemeleri karıştırıp çırpıyoruz.
  • Bir kepçe alıp az yağ sürülüp kızdırılmış krep tavasına döküp yayıyoruz.
  • Altını üstünü çevirerek kızartıyoruz.
  • İçine istediğimiz malzemeyi koyup servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
                          Bu da salatamız ,domates,soğon,sumak,nar ekşisi ve zeytinyağı kullandık.

12 Nisan 2012 Perşembe

ADANA BÖREĞİ VE DİĞERLERİ

                      Merhabalar;çok sık yazamıyorum ama artık kusuruma bakmayın.Bu Adana böreğini Oktay ustadan öğrendim.Tavsiye ederim harika oldu.Adanasını yufkaya sarmadan ızgarada da yapabilirsiniz tadı süperdi.Ben de deneyip dürüm halinde yapacağım o zaman resmini paylaşırım.
                                                           MALZEMELER
  • Yarım kg. kıyma(300 gr. dana döş,200 gr. kuzu karıştırılıp 1 kez çektirilecek)pulbiber,tuz.
  • Hazır baklavalık yufka,zeytinyağ.
                                                                   YAPILIŞI
  • Kıymaya tuz ve pulbiberi ekleyip 20 dk. kadar yoğuruyoruz.
  • Yassı şişe takıyoruz.(marketlerde kolayca bulunuyor.)
  • 4-5 saat kadar dinlendiriyoruz.
  • Hazırladığımız adanaları ızgarada yada fırınıda pişiriyoruz.
  • Aralarına yağlı ılık su sürülmüş üç baklava yufkasını üst üste serip  üst köşeye şişten çıkarılmış adanayı koyup sarıyoruz.
  • 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Yanında bol yeşil salata ile ikram ediyoruz.
  • Afiyet olsun.

                                                  KIYMALI KARNIYARIK BÖREK
                                                    ÇİLEKLİ KURABİYE
                         Kurabiyemiz daha önce tarifini paylaştığım lokumlu kurabiye ile aynı sadece içinde çilek marmelatı kullandım süper oldu.Tarif burada....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails