Günaydınlarrr,gününüz aydınlık olsun.Yine yağmurlu bir İstanbul sabahı içeriye kapandı insanlar.Bu tarifi sevgili papatya68'in bloğunda gördüm sonuç mükemmel.
MALZEMELER
- 1 Çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- (Ana malzeme bu süslemesi için istediğinizi kullanabilirsiniz,ben muz ve çikolatalı puding kullandım.)
YAPILIŞI
- Malzemelerle bildiğimiz kek hamurunu yapıyoruz.
- Yağlanıp unlanmış fincanlara döküyoruz.
- Fincanları derin bir tencereye yerleştirip 1/3 üne gelecek şekilde su dolduruyoruz.
- Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağına havlu sarıp kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- Altını söndürüp 15 dk . daha kapağını açmadan bekliyoruz.
- Kekler hazır istediğiniz gibi süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
11 yorum:
sadesini yaptım ama böyle pasta olarak denemem lazım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
Sunumu ne kadar güzel olmuş.Değişiklik isteyenler yapsın bence.
Sevgilerimle
çok güzel canım hanımların elinden hiçbirşey kaçmıyor fincanda kek süper. görüntüde harika
güzel günler diliyorum
Ellerinize sağlık,nefis olmuşlar.sevgiler.
Ablacim sizinde Aynur haniminda eline saglik. Ama merak ettim fincanlar kirilmazmi o kadar kaynar suda acaba?
Bu tarifi ben yas pastalar icin kek olarak teflon tencerede yapmistim yillar once. Agir ateşte pisiyor güzel oluyor. Bunuda denemek lazim. Sevgiler...
Sevgili mutfak dili fincanlar porselen olduğundan bişey olmuyor,sevgiler
Hakikaten çok merak ediyordum.Tencerede nasıl pişiyor yahu:)Ellerine sağlık,yapmak için cesaret geldi..
Aaaa yapmışsıııın ellerine sağlık canımcığım çok güzel olmuş beğenmenize sevindim inceliğin için çok teşekkürler
sevgiler
Çok severim fincan kekei.Fırını yakmak zor geldiğinde yaparım eşime ellerine sağlık canım
Sevgiler
Çok severim fincan keki.Fırını yakmak zor geldiğinde yaparım eşime ellerine sağlık canım
Sevgiler
Çok merak ediyorum ama bitürlü denemeye cesaret edemedim yahu:) en yakın zamanda denemeli
Yorum Gönder