Merhabalar bu mantıyı yıllar önce bir yerde belki de gazetede okuyup yapmıştım şimdi hatırlamıyorum. Kurban dolayısı ile etleri değerlendirmek işi çıkınca aklıma geldi:
MALZEMELER
- Hamuru için:1 yumurta,un tuz su
- İçi için:haşlanmış didiklenmiş et,pulbiber,karabiber,tuz
- Üstüne:et suyu,sarımsaklı yoğurt,yağ pulbiber
YAPILIŞI
- Hamurumuzu yoğurup (katıca) incecik açıyoruz.(hazır yufkadan da olur.)
- Üçgen kesip geniş tarafa iç malzemesini koyuyoruz.
- Fırında kızarttıktan sonra üzerine et suyu gezdirip fırında çektiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli yağla süslüyoruz.
- Afiyetler olsun.
18 yorum:
oh yemesi cok güzel olur hayal ediyorumda.
ellerinize saglık ögretmenim sevgiyle mutlu kalın..
oh valla ne kolay bizimki gibi minik minik değil gerçi onunda tadı başka değişik olmuş ellerinize sağlık sevgiler
bence nefis olmuş sosyete mantısı kıvamında:)
sevgiler..
mantıdan çok yoğurtlu börek gibi gözüksede nasıl lezzetli oldukları resimden bile belli..hemde pratik..en kısa zamanda deneyeceğim..ellerinize sağlık..sevgilerimle..
Harika bir lezzete benziyor ellerinize sağlık.Sarmısaklı yoğurtta olunca yeme yanında yat:)
Çok lezzetli olsa gerek ablacım. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık
Ne kadar güzel ve kolay bir tarifmiş ellerinize sağlık afiyet olsun sevgiler
Süper bir mantı
tam benlik
doyurucu :))
ohhh önce gözümüz doymalı demi ama :))
Ellerine sağlık canım nefis ötesi görünüyor birazda bizim göçmen mantısına benziyor...
GÖRÜNTÜ SÜPER... BİR TABAK DA BEN İSTİYORUM...
Mantı bu, nasıl ve ne şekilde yapılırsa yapılsın, tadından yenmez... Acil durumlarda, yapmak için çok pratik bir tarif olmuş.
Ellerinize sağlık, sevgiler.
YAAA ABLACIM REJM MEJİM YAPAMAM BEN, BU GÜZELLİKLERE NASIL KAYITSIZ KALABİLİRKİ İNSAN?HELE O USTÜNDEKİETSUYU,SARIMSAKLI YOĞURT VE PUL BİBER ...MMMMMMMMM.....ELLERİNE SAĞLIK.GALİBA EN KISA ZAMANDA DENEYECEM ...TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN...
İÇTEN SEVGİLERİMİ GÖNDERİYOR VE GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM...
el açamsı gibi varmı.ellerinize sağlık nefis görünüyor.
HARİKA ÇOK DEĞİŞİK ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ SEVGİLER.
Eminim süper bir lezettir, eline sağlık. ayrıca biz göçmeniz, bu şekilde mantı var ama büyük mantı, içine et, üstüne de et su dökülüyor, o da sğper oluyor. :)
evt ben de sevdim pembiş orguyu...
cnm ne hoş pratik bir manti sagl.sevgiler...
enteresan bir lezzet ellerine sağlık
nefis.ellerine sağlık.mantının her haline varım.
Ooooyyy oy! Ne kadar farklı. Aağzım sulandı :( Ellerine sağlık anneanne. Fena canım çekti yalnız.
Yorum Gönder