MALZEMELER
- 1 kg. kereviz
- 1 büyük patates
- 1 büyük havuç
- 1 adet kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber,tuz,zeytinyağı
- 1 adet portakal suyu(bu kez evde portakal yoktu yarım limon sıktım
- Kerevizleri soyup doğrayıp unlu suda bekletiyoruz,böylece kararmıyor.
- Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanı doğruyoruz.
- Hafif ateşte kavrulurken beklemeden üzerine salça ve baharatları,tuzu, sırası ile doğradığımız havuç ve patatesi ekliyoruz.
- Sonra doğradığımız kerevizi ve yapraklarını,portakal suyunu ve bir bardak ılık su ekleyip kapağı kapatıyoruz.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun
12 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
ÇOK SEVERİM
:))
Ablacığım ellerine sağlık kereviz gerçekten çok yararlı hele ki yeşil sap kısımları. En çok demiri barındıran sebzelerin başında geliyor ben küçük paşamın sebze çorbalarına mutlaka bir tutam kereviz sapından koyuyorum...
aslında çok faydalı ama çok tüketmiyoruz evde , elinize sağlık...
tadını bilmeden önce önyergılı davrandığım bir sebzeydi ama tattıktan sonra vazgeçilmezimiz oldu ellerinize sağlık...
ellerine saglik
Merhaba,
ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Kervizi çok severim. Özellikle doğrarken elde bıraktığı kokuya bayılırım.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kalın.
Ellerinize sağlık.Mutlu hafta sonları:)
harika gözüküyor ellerine sağlık sevgiler..
eline sağlık,harika bir yemektir.
Ellerinize sağlık.En sevdiğim sebze diyebilirim.Sevgiler:)
En sevdiğim kış sebzelerinden...,ellerine sağlık,sevgilerimle:)
Ellerinize sağlık, gayet sağlıklı bir yemek...
Yorum Gönder