5 Kasım 2011 Cumartesi

BAYRAM TATLILARI

                                           Herkese güzel,mutlu ,sevgi dolu hayırlı bayramlar diliyorum.Tatlılarımızı yaptık.Hatta bir tepsi tatlı tam şerbetlemeye götürürken elimden düşüp parçalandı ,önce çok bozuldum ama herşey kısmet.İkisi de çok güzel ve kolay tatlılar ,tavsiye ederim.Gelelim tariflere:
                                                                   MİDYE TATLISI
                    MALZEMELER:
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1  kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için mısır nişastası
  • İçine ceviz
ŞERBETİ:3 su bardağı şeker,2,5 su bardağı su,yarım limon
  • Üzeri için 1 paket margarin.
                                  YAPILIŞI
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz(önceki baklava şerbetleri gibi)
  2. Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açarak 7-8 tanesini aralarına bol nişasta serpip üst üste koyuyoruz.
  4. Sonra hepsini birben açıp sıkıca rulo yaparak buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
  5. Ruloları2-3 santim kalınlığında kesip yuvarlak kısmından tekrar açıp içine ceviz koyup kapatıyoruz.
  6. Üzerlerine eritilmiş margarin veya tereyağ gezdirip 180 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Tatlı sıcakken şerbetliyoruz.
  8. Afiyet olsun.

                                                                       GÜL TATLISI
                                                            MALZEMELER
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu,vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Ceviz içi
  • ŞERBETİ İÇİN:3 su bardağı şeker,2 su bardağı su,limon(Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dk. yeterli.Şerbet soğuk tatlı sucak olucak.
                                                         YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurup şekillendirdikten sonra(3 adet daire yapıp uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde konup rulo yapılıp tam ortadan kesilecek.)
  • Üzerlerine ceviz koyup 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirip şerbetini döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

16 yorum:

*mehtap dedi ki...

ayy çok güzel gözüküyorlar,elinize sağlık ve mutlu sağlıklı,huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerimm.sevgiler.

Unknown dedi ki...

midye tatlısı çok güzel görünüo.. ellerinize sağlık.. iyi bayramlar..

Swotpisces dedi ki...

ah ah olsa da yesek, süperler, hayırlı bayramlar. :)

nesrin dedi ki...

Bayraminiz kutlu olsun. Sevgiler...

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık olsun

dökülenler kısmet değilmiş demekki

hayırlı bayramlar..

Unknown dedi ki...

harika gorunuyor canim ellerine saglik. bende midye pogacasi yapiyorum :) mutlu bayramlar !!

Erguvan Vakti dedi ki...

Sevdiklerinizle mutlu bir bayram dilerim,tatlılar çok güzel:)

Nuray dedi ki...

Çok değişik olmuş. Eline sağlık...

Noblesse dedi ki...

ellerinize, emeklerinize sağlık, bayramınız kutlu olsun.

SERRA dedi ki...

midye tatlısına bayıldım en kısa deneyeceğimdir:)mutlu bayramlar

aslı dedi ki...

Mutfakta olur böyle kazalar:) Her ikisi çok güzel tatlılar, ellerinize sağlık.

Sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle.

İyi bayramlar, sevgiler:)

çeşnici Handan dedi ki...

Ttalılar harika olmuş ellerinize sağlık. Bayramınız kutlu olsun sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Tatlılar bır harıka olmuşlar ellerınıze saglık.Bayramınız kutlu olsun.

ihlamurcum dedi ki...

Elinize sağlık, midye tatlısı değişik geldi.Deneyeceğim,iyi bayramlar

Mutfak Havlusu dedi ki...

Hayırlı bayramlar olsun.

birincisin dedi ki...

bende bayram için midye tatlısı yapmıştım..:)sizinkilerde güzel olmuş..ellerinize sağlık...

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.