Herkese iyi akşamlar,bu resim küçük kızımdan geldi.Kaynar Adana yöresinde lohusalara yapılan bir içecek.Ben içtim çok lezzetli çok sağlıklı bir içecek kış günleri ve şu günlerde grip için bulunmaz nimet.
Adana yöresinde kaynar malzemesi denince aktarlar hemen karıştırıp veriyor.İçinde karanfil,kabuk tarçın,muskat cevizi,yenibahar,havlıcan ,zencefil ve zerdeçal var.Hepsi birlikte kaynatılıyor yalnız malzemeler kaynatıldıktan sonra içinden çıkarılıyor.Şeker yada bal ilave edebilirsiniz.Üzerine de bolca dövülmüş ceviz serpip afiyetle içiliyor.
9 yorum:
ooof oof öyle canım cekti ki, bunu içtiğinizde enerji doluyorsunuz üşümek nedir bilmiyorsunuz bayılırım bol cevizli hem de süper =)
bu arada blogumda hediye çekilişi var ilginizi çekerse beklerim, bu gece katılımlar sona eriyor. sevgiler =)
Kaynarı ben deçok severim
en son oğlumun doğumunda yapmıştım pek bilen yok sanıyordum gerçekten çok nefis üzerine bol dövülmüş ceviz hem leziz hemde yeni doğum yapmış anne için hastalıklarakarşı vücür direncini artırıcı yazında soğuk ikram edilir ....
hiç içmedim ama tam bir vitamin deposu olduğu belli.hele ki şu günlerde herkese lazım...
hiç duymadım ama şifa deposu olduğu kesin.afiyet bal şeker olsuuun!
Hiç duymamıştım kaynarı bir aktarlara sormak lazım..
Bu soğuk günlerde insanın içini ısıtır..
Afiyetler olsun..
İçindeki malzemeler harika bu havalara iyi gider ellerinize sağlık Ödülüm içinde çok teşekkür ederim sevgiler...
Şu soğuk günlerde tam bir şifa deposu:)
Ablacım ben bu çaya bayılıyorum. Bir kere bir misafirlikte içmiştim. Ama onlar adanalı değildiler. Çok beyenmiştim.Kendi yörelerine aid bri çay olduğunu söylediler. Baya bir baharat katıldığını dediler ama liste tam değildi sanırım. Bu çay türkiyede hazır satılıyormu yoksa? Satılıyorsa ismi ne olarak geçiyor . çok isterdim almayı. Elinize sağlık.
Sevgili mutfakdili çay olarak satılmıyor malzemeleri alıp karıştırmak gerekiyor,sevgiler.
Yorum Gönder