28 Mart 2010 Pazar

SÜTLAÇ

MALZEMELER
  • 1lt süt
  • 3/4 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • vanilya,tarçın
  • dövülmüş fındık veya ceviz

YAPILIŞI

  • Bir tencereye sütü koyarak kaynamaya bırakın
  • Ayrı bir kapta pirinci az suyla 5dk haşlayalım
  • Süt ve pirinci birleştiripkıvamlı bir hal alana kadar pişirelim
  • İndirmeden birkaç dk önce vanilya ve şekeri ekliyelim
  • Sulu olursa 1 kaşık nişasta yada pirinç ununu sulandırıp ekliyebiliriz
  • Kaselere boşaltıp üzerini arzuya göre tarçın,fındık,ceviz,portakal kabuğu rendesi gibi malzemelerle süsleyip servise hazırlıyabiliriz.
  • Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.