28 Mart 2010 Pazar

PATLICAN KAVURMA


MALZEMELER

  • 4 Adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 adetçarliston veya sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydonoz
  • pulbiber,karabiber,kimyon
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 Kahve fincanından az sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Patlıcanları közlematikte közlüyoruz.
  • Bir tencereye yağı ve ince doğranmış soğan,sarımsak,sivri ve kırmızı biberleri alıp biraz öldürüyoruz
  • Kabukları soyulup küp küp doğranmış domates,salça ve baharatları ekliyoruz
  • Patlıcanların kabuklarını soyup iyice kıyarak karışıma ekliyoruz
  • Bir müddet kavurup indirmeden önce ince kıyılmış maydonozları ekliyoruz.
  • Sıcak yada soğuk servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.