30 Mart 2010 Salı

MISIR ÇORBASI

Bizim yöresel çorbamız bu.Annem yapardı soğuk kış günlerinde sobanın çıtırtısı babamın yaptığı turşu ne güzel olurdu.......Havalar iyice ısınmadan yapayım dedim.

MALZEMELER
  • Eşit ölçüde mısır yarması ve barbunya(evdeki kişi sayısına göre ayarlıyabilirsiniz,akşamdan ıslatılacak.)
  • sıvıyağ,salça,pulbiber,tuz
  • 1 baş kuru soğan
  • karabiber

YAPILIŞI

  • Soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvı yağla kavuralım.
  • Salça ve baharatları ekliyelim
  • Akşamdan ıslattığımız barbunya ve mısırı ekliyelim
  • Suyunuda ekliyip suyu kıvamlı bir hal alana kadar pişirelim
  • Afiyet olsun


5 yorum:

Aybike dedi ki...

Off canım istedi. Ben de yarın yapayım bari. Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Ohh ohh ellerinize sağlık..

anneanneninemekleri dedi ki...

Sağolun gelin sizede yapayım

NUray dedi ki...

En sevdiğim yemek bana eski günleri hatırlattı eline sağlık.... Nuray

anneanneninemekleri dedi ki...

Sağol Nuraycığım ,çocukluk günleri işte bazen bir koku bazen bir tat hatırlatıyor.Güzeldi öptüm sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails