28 Mart 2010 Pazar

MANTI


MALZEMELER


  • 2 subardağı un

  • 1yumurta

  • 200gr kıyma

  • 1küçük kuru soğan

  • pulbiber

  • karabiber

  • tuz

  • domates salçası 1fincan sıvı yağ

  • istenirse tereyağ olabilir

  • sumak

  • sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI



  • Un,yumurta,tuz alabildiği kadar su ile biraz katı bir hamur yoğrulur.

  • Hamur dinlenirken kıyma,ince doğranmış kuru soğan,isteğe göre pul ve karabiber,tuz konup yoğrularak içi hazırlanır.

  • Hamur beze haline getirilip açılarak kare şeklinde kesilir.

  • İçlerine nohut büyüklüğünde kıyma konup istenildiği şekide kapatılır.

  • Kaynamakta olan suya atılıp haşlanır.

  • Bu arada zeytinyağı veye tereyağı,biraz salça,pulbiberle sos hazırlanır.

  • Mantılar servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos ile süslenerek yemeğe hazır hale getirilir.

  • Afiyet olsun



8 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Bloğunuz hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz. Tecrübelerinizle,nefis tarifler vereceğinize eminim. Mantı tabağıda harika görünüyor. Bayılırım. Ellerinize sağlık. Tekrar görüşmek üzere. Sevgiler..

Aybike dedi ki...

Ohh miss. olsa da yesek. Ellerine sağlık.

Pakize Erkaya dedi ki...

Teşekkürler ebruli tatlar.Herzaman beklerim.

Pakize Erkaya dedi ki...

Teşekkürler Aybikeciğim.

melinci dedi ki...

işte benim en favori yemeğim süper yaa çok güzel ellerine sağlık canımm

Pakize Erkaya dedi ki...

Teşekkürler İnciciğim

Hatice Birkan dedi ki...

Aman Allah'ım çok canım çekti çok güzel görünüyor ellerine sağlık annişim

anneanneninemekleri dedi ki...

Neyseki dün yemiştik yoksa boğazımda kalacaktı. istersen sende yaparsın eminim becerirsin öptüm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails