Değişik güzel bir pilav tarifi ile güne devam edelim.
MALZEMELER
- 3 adet temizlenmiş enginar
- 1 çay bardağı bezelye
- 2-3 dal yeşilsoğan,dereotu
- 1 adet küçük kurusoğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ,1 yemek kaşığı zeytinyağ,tuz
- Kurusoğanı çok ince doğrayıp zeytinyağı ile soteliyoruz.
- Küp doğranmış enginarları ekliyoruz,on dakika kadar kapağı kapatıp pişiriyoruz.
- 1,5 su bardağı sıcak su,tereyağ,bezelye ve tuz ekleyip pilavı kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilav suyunu çekince altını kapatıp ince doğranmış yeşilsoğan ve dereotu ekleyip karıştırıyoruz.
- 10 dk. kadar demlenmesini bekleyip servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
11 yorum:
enginarlı pilavı bende senede en az bir kere yaparım,çok güzel görünüyoriellerine sağlık arkadaşım.
BENDE DE ENGİNAR VAR BU GÜN ABLACIM.
ZEYTİNYAĞLI..
ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR SENİN PİLAVIN.
ELLERİNE SAĞLIK..
MUTLU HAFTA SONLARI DİLEĞİMLE...
BENDE DE ENGİNAR VAR BU GÜN ABLACIM.
ZEYTİNYAĞLI..
ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR SENİN PİLAVIN.
ELLERİNE SAĞLIK..
MUTLU HAFTA SONLARI DİLEĞİMLE...
BENDE DE ENGİNAR VAR BU GÜN ABLACIM.
ZEYTİNYAĞLI..
ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR SENİN PİLAVIN.
ELLERİNE SAĞLIK..
MUTLU HAFTA SONLARI DİLEĞİMLE...
Pek sağlıklı bir tarif olmuş.
Ellerine sağlık ablacım.
Muhabbetle.
enginarı çok severim bu tadı merak ettim şimdi, ellerinize sağlık, denicem inşallah.
çok güzel olmuş ellerinize sağlık:)
Hiç denemedim,ama nefis görünüyor.Elinize sağlık.
ellerinize sağlık.afiyetler olsunç...
ellerine sağlık çok hafif olmuş
:)
ben neden bu enginarla aramı düzeltemiorum: ( sevemedim bir türlü.. ama faydalarını saymakla bitiremiyorlar... pilavlısını duymamıştım hiç.. bir de böyle deneyeyim: ) ellerinize sağlık...
Yorum Gönder