Gelelim yapılışına:1 paket yaşmaya,1 su bardağı yoğurt suyu(bu suyu hafif ılıtıyoruz.),1kahve fincanı zeytinyağı,1 yemek kaşığı tereyağ,3 su bardağı un,1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.1 tatlı kaşığı tuz ve şeker.
Unun ortasını havuz gibi açıp ceviz dışındaki malzemeleri ekliyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.En son cevizi ekleyip yoğurduktan sonra irice yuvarlaklar yapıp susama buladıktan sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Tepside 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
ETLİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELER
- 300GR kadar orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
- Yarımşar demet nane,maydonoz ve dereotu.
- Pulbiber,karabiber,kimyon
- 2-3 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz.
- 70-80 adet yaprak(ben yaprakları bahçeden topladım en tazesinden)
- İstenirse 5-6 adet yeşil erik(ekşilik veriyor süper oluyor.
- Tüm malzemelerle harç yapıp sarıyoruz.
- Arasına birkaç erik atıp üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.
- Üzerine bir tabakla bastırıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- İstenirse sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
- Afiyet olsun.
10 yorum:
allahım bu aralar her yerde bir sarma çılgınlığı var,benimse sarmaya vaktim yok:(:)
eline sağlık arkadaşım ikiside nefis görünüyor..
Ekmekten ileri olmuş bu tarif,sade olarak zevkle yenir.
Yaprak sarmasına bayılırım,ellerine sağlık,iyi haftalar:)
İkiside nefis olmuş. ellerine sağlık.
miiis miiiis...
valla canım çekti...
bunlar harika görünüyor...
ellerinize sağlık...
kocaman sevgiler...
Canım,
ellerine sağlık. Sarmaya mı baksam? Ekmeğe mi? İkisi de birbirinden güzel olmuş.
Sevgiyle kal.
iki lezzet bir arada harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Cevizli ekmeği çok severim. Ellerine sağlık.
bahçeden asma yaprağı toplamak ne keyif:)birde etli olunca harika olmuş ellerinize sağlık çörek hem mayalı hem cevizli ayrı bir güzel,afiyetler olsun,sevgilerimle:)
Ellerine sağlık bende yaptım:)) hemde 16 saat çalışmama denk geldiği anda :) uykusuz gittim işe ama yaprak sarmalarını yemenin mutluluğu tartışılmaz bile:)))
sevgiler...
Puf puf ekmekler,enfes sarmalar hımmm. Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık olsun. Sevgiler.
Yorum Gönder