MALZEMELER
- 1 paket instant maya
- 1,5 su bardağı ılık süt(su da olur)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- İç için istediğiniz malzemeyi kullanabilrsiniz ben kıyma ve patates kullandım.
- Arasını yağlamak için zeytinyağı
- Malzemelerin tamamıyla yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Hamurdanaldığımız bezeleri ince açıp yağlıyoruz.
- Yağladığımız bezeyi rulo yapıp 3 yada 4 parçaya ayoruz.
- Her parçayı tekrar açıp iç malzemesini koyup şekillendiriyoruz.
- 200 derece fırında üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
15 yorum:
Elde açma mis gibi böreğe kim hayır diyebilir ki,sevgiler:)
ellerinize sağlık . cok güzel görünüyorlar
sevgilerle:)
miss gibi olmuş ellerine sağlık
afiyet olsun sevgiler:))
el açması börekte başka bir lezzetli olur .ellerine sağlık canım.öpüyorum.
ellerine sağlık diyorum inanılmaz leziz görünüyor.
sevgiler
şu ince açıp yağlama kısmına üşeniyorum:)ama çok güzel gözüküyolar na yapsam başına geçsem mi:)sevgiler
Ellerine sağlık. Harika görünüyorlar afiyet olsun size..
Elde açılan nefis börekler... kokusunu duyar gibiyim:)))
ellerinize sağlık sevgiler
off off harika görünüyorrr
elinize sağlıkkk
Kiyma patatesli harika olmustur. Elinize saglik.
İnanmıyorum.Aynısını busabah ben de yaptım. ellerine sağlık...
Nuray
börekler harika.. ellerinize sağlık.. hayırlı ramazanlar..
Ellerıne saglık,mayalı hamur açılınca çok lezzetli ve yumuşacık bır tat oluyor,yemeside harıka.
çok güzel olmuş ellerinize sağlık..tarifi not alıyorum mutlaka deneyeceğim.çok beğendim...hayırlı iftarlar diliyorum.sevgileimle...
nasıl da güzel plur açma börek,ellerine sağılık.
Yorum Gönder