19 Ağustos 2011 Cuma

HARPUT KÖFTE

                                                                        MALZEMELER
  • 1su bardağı sıcak su
  • 1su bardağı köftelik bulgur
  • 1 fincan irmik
  • 1 adet büyük boy haşlanmış patates
  • Pulbiber,karabiber,tuz
SOS İÇİN:
  • 1 adet küçük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 adet domates
  • tuz,karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
                                    YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerini derin bir kapta karıştırıp 15 dk. dinlendirdikten sonra iyice yoğuruyoruz.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyarak ortasına parmağımızla bastırıyoruz.
  • Hazırladığımız köfteleri haşlıyoruz.
  • Soğan ve sarımsağı incecik kıyıp soteliyoruz.
  • Salça baharat ve rendelenmiş domatesi ekleyip kısık ateşte çektiriyoruz.
  • Hazırladığımız sosu servis tabağına döküp üzerine köfteleri ve isteğe göre sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun.
,

9 yorum:

xcelis dedi ki...

değişik bi lezzet çok da hoş görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun ablacım

muko dedi ki...

eline sağlık
sevgiler

gutguturuna dedi ki...

ellerinize sağlık...gel beni ye diye bağırıyor sanki:))

Mutfak Dili dedi ki...

Ablacim eline saglik. Bunun uzerine kavrulmus kiyma da guzel olur. Tepsi de cok guzelmis.
Sevgiler...

Fatoş Öztürk dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık.Çok öpüyor Hayırlı Ramazanlar diliyorum...

yemekbiraşk dedi ki...

elinize sağlık hayırlı ramazanlar..

Unknown dedi ki...

Elınıze saglık,harıka görünüyor yıyenlere afıyet olsun.

Unknown dedi ki...

Harika bir lezzet olmuş,ellerinize sağlık..
Hayırlı Ramazanlar diliyorum...

memolininannesi dedi ki...

farklı bır tarıf olmus elınıze saglık

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.