6 Ağustos 2011 Cumartesi

AÇMA BÖREK

                                                Günaydınlar;herkese iyi haftasonları.Aslında poğaça yapacaktım son anda böyle birşeye karar verdim süper oldu.Bir tepsi anında bitti.
                                                          MALZEMELER
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 su bardağı ılık süt(su da olur)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İç için istediğiniz malzemeyi kullanabilrsiniz ben kıyma ve patates kullandım.
  • Arasını yağlamak için zeytinyağı
                                                    YAPILIŞI
  • Malzemelerin tamamıyla yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurdanaldığımız bezeleri ince açıp yağlıyoruz.
  • Yağladığımız bezeyi rulo yapıp  3 yada 4 parçaya ayoruz.
  • Her parçayı tekrar açıp iç malzemesini koyup şekillendiriyoruz.
  • 200 derece fırında üzerine yumurta sarısı sürüp pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

15 yorum:

Erguvan Vakti dedi ki...

Elde açma mis gibi böreğe kim hayır diyebilir ki,sevgiler:)

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık . cok güzel görünüyorlar
sevgilerle:)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

miss gibi olmuş ellerine sağlık
afiyet olsun sevgiler:))

mutfagabuyrun dedi ki...

el açması börekte başka bir lezzetli olur .ellerine sağlık canım.öpüyorum.

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık diyorum inanılmaz leziz görünüyor.
sevgiler

SERRA dedi ki...

şu ince açıp yağlama kısmına üşeniyorum:)ama çok güzel gözüküyolar na yapsam başına geçsem mi:)sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık. Harika görünüyorlar afiyet olsun size..

NzlGl dedi ki...

Elde açılan nefis börekler... kokusunu duyar gibiyim:)))
ellerinize sağlık sevgiler

muko dedi ki...

off off harika görünüyorrr
elinize sağlıkkk

Mutfak Dili dedi ki...

Kiyma patatesli harika olmustur. Elinize saglik.

Nuray dedi ki...

İnanmıyorum.Aynısını busabah ben de yaptım. ellerine sağlık...
Nuray

Unknown dedi ki...

börekler harika.. ellerinize sağlık.. hayırlı ramazanlar..

Unknown dedi ki...

Ellerıne saglık,mayalı hamur açılınca çok lezzetli ve yumuşacık bır tat oluyor,yemeside harıka.

yeşim dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık..tarifi not alıyorum mutlaka deneyeceğim.çok beğendim...hayırlı iftarlar diliyorum.sevgileimle...

MAZES dedi ki...

nasıl da güzel plur açma börek,ellerine sağılık.

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.