MALZEMELER
- 400 gr. kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta galeta unu
- Karabiber,pulbiber,tuz
- Kızartmak için yağ
YAPILIŞI
- Kıymanın üçte ikisini soğanla kavuruyoruz.
- Pirincimizi haşlayıp süzüyoruz.
- Haşlanmış pirinç,çiğ ve pişmiş kıymayı baharatları ve bir adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurduktan sonra yarım saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Köftemizi şekillendirip önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Afiyet olsun.
Semizotlarını iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.Biraz zeytinyağı gezdirip sumakla süslüyoruz.Çok hafif lezzetli bir salata elde ediyoruz.Afiyet olsun.
11 yorum:
ikiside ayrı bir lezzet..
elinize sağlık
sevgiler
valla ikiside harika görünüyorlar olsada yesek insanın canı istiyor valla. ellerinize sağlık.
mımmm her ikiside haika.tam sevdiğim gibi.ellerinize sağlık
ablacım ellerine sağlık:)
kdınbudu köfteyi ben çok severim lakin diyet durumundan yyememekteyim:) ben salata ile devam edeyim:))
Nefis görünüyor. Ellerine sağlık...
NURAY
Ellerinize sağlıkk ...Ooohhh misler gibi kokuyorrr...yemede yanında yat misaliiii dayanamıyor insan...
Çok sevgilerrrr
Bu köfteye bu ismi neden koydular gerçekten çok merak ediyorum.Köftenin tadı mükemmel oluyor ama.Ellerine sağlık canım.
etle çok aram olmasada köfteyi çok severim.salatada tam benlik canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Ancak bu kadar olur.Ne zamandir Kadinbudu köfte tarifi bakiyordum.Tesekkür ederim hocam :)
Her ikisi harika tat. Sizin elinizden olunca daha da tatlanmistir. Gecmiş anneler gününüz kutlu olsun. Sevgiler..
ben blogunuza her geldiğimde böyle nefis bir manzara ile karşılaşacağımı tahmin ediyorum ve bunu göze alıp geliyorum. Göze alıyorum dedim çünkü bu nefis manzara karşısında insan kendini mutfağa gitmekten alıkoyamıyor gece gece =)
Yorum Gönder