Merhabalar; B u böreği geçen sene K ayseride büyük kızımın kayınvalidesine iftara gittiğimizde yemiştim. Fatoş hanımda güzel yapar . Bu sefer torun ziyaretinde onlara da yapmış. Bende nasıl yaptığını sordum tarife göre yaptım. Çok güzel çıtır çıtır bir börek oldu .Sizlerle de paylaşayım dedim.U marım beyenirsiniz.
MALZEMELER
- 300 Gr kadar kıyma
- 1 adet kuru soğan,maydonoz,pulbiber, karabiber,tuz,sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ,4 yemek kaşığı tahin
- 2 su bardağı un
- Çörekotu
NOT:Bu malzemeler küçük bir tepsi için
YAPILIŞI
- Un ,su ve tuzla bir hamur yoğurup iki beze yapıyoruz.
- Tereyağı eritip soğutarak içine tahini karıştırıyoruz.
- Bezeleri oklavayla açabildiğimiz kadar açıp tahinli karışımdan sürerek rulo yapıp buzdolabında yarım saat kadar bekletiyoruz.
- Bu arada soğanları ince doğrayıp kıyma ve baharatlarla iyice kavuruyoruz.
- Buzdolabından çıkardığımız ruloları üçe bölüp ince açıyoruz.
- Tepsiye yerleştirip aralarına kıymalı harçtan koyuyoruz.
- Üzerine çörekotu serpiyoruz.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
- Afiyet olsun.
3 yorum:
oooo süperrr ellerine sağlıkkkk
inci = yapacam dedimi yapar benim annemmmmm canımmm annemmmm
çok severim ellerinize sağlık sevgiler
Yorum Gönder