MALZEMELER
- 1 Paket sade etimek
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket muzlu puding
- 1 kase çilek
- Puding için süt
YAPILIŞI
- Toz şekerden2 yemek kaşığı ayırıp karamelize ediyoruz,üzerine suyu döküp erimesini bekliyoruz.
- Etimekleri bir borcama dizip üzerine sıcak şekerli suyu döküyoruz.
- Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.
- Etimeklerin üzerini doğradığımız çilekle kaplayıp pudingle üzerini kapatıyoruz.
- Kalan çileklerin üzerine 2 yemek kaşığı şekeri döküp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tatlımızın üstünü pişirdiğimiz çileklerle süslüyoruz.
- Afiyet olsun.
NOT:Çileklerin ortasına hindistan cevizi koydum.
2 yorum:
çileğe bayılırım çok güzel görünüyor
harika olmuş ellerine sağlık...
Yorum Gönder