- 3-4 Adet patlıcan
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan,5-6 diş sarımsak,sivribiber,domates
- Pulbiber,karabiber,salça,tuz,sıvıyağ
YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğruyarak kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Kuşbaşı eti bir tencerede suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Etlerinüzerine doğradığımız soğan,sarımsak ve sivribiberleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Daha sonra salça ve baharatları ekliyoruz.
- Patlıcanları yayvan bir tencereye diziyoruz,üzerine eti yerleştiriyoruz,en üste domates diziyoruz ,kendi suyunda kısık ateşte 10dk kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
1 yorum:
bunu tuttum,bün pişiririm kesin. Eline sağlık tatlım.
Yorum Gönder