11 Mayıs 2010 Salı

PATLCAN OTURTMA



MALZEMELER
  • 3-4 Adet patlıcan
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan,5-6 diş sarımsak,sivribiber,domates
  • Pulbiber,karabiber,salça,tuz,sıvıyağ

YAPILIŞI

  • Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğruyarak kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Kuşbaşı eti bir tencerede suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Etlerinüzerine doğradığımız soğan,sarımsak ve sivribiberleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  • Daha sonra salça ve baharatları ekliyoruz.
  • Patlıcanları yayvan bir tencereye diziyoruz,üzerine eti yerleştiriyoruz,en üste domates diziyoruz ,kendi suyunda kısık ateşte 10dk kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

Aybike dedi ki...

bunu tuttum,bün pişiririm kesin. Eline sağlık tatlım.

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.