14 Temmuz 2013 Pazar

SARMA TATLI

                                                 Herkese iyi akşamlar iftara az bir süre kaldı bende sizinle tatlımı paylaşayım dedim.Allah ağzınızın tadını bozmasın inşallah,sabır versin.
                    Tarifimizin malzemeleri burada              TIKLAYINIZ        sadece şekil farklı. Yufkamızı açıp içine ceviz serpip sıkıca rulo yaptıktan sonra iki santim arayla kesip tepsiye diziyoruz.
               160 derece fırında kızartıp sıcakken ılık şerbet döküyoruz.Afiyet olsun.

11 Temmuz 2013 Perşembe

KIYMALI AÇMA BÖREK(TAM BUĞDAY UNUNDAN)

                                                           Merhabalar sahur için doyurucu güzel bir böreğimiz var bugün.
Tarifimize başlamadan önce herkesingüzel ve huzurlu bir Ramazan geçirmesini diliyorum.Havalar çok sıcak ve bunaltıcı ama inanarak tutunca pek fazla sorun olmuyor.Gelelim tarifimize.
                                                                 MALZEMELER

  • 1 yumurta sarısı üzerine
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar  un
  • İç malzemesi:2 adet kurusoğan,300gr. kıyma,2 adet domates,pulbiber,karabiber,tuz,maydonoz            
  •                                        YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
  • İç malzemeyi kavuruyoruz.
  • Hamuru ince açıp dörde bölüyoruz.
  • Her parçaya iç malzemeyi koyup gül böreği şekli veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun.

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.