11 Temmuz 2013 Perşembe

KIYMALI AÇMA BÖREK(TAM BUĞDAY UNUNDAN)

                                                           Merhabalar sahur için doyurucu güzel bir böreğimiz var bugün.
Tarifimize başlamadan önce herkesingüzel ve huzurlu bir Ramazan geçirmesini diliyorum.Havalar çok sıcak ve bunaltıcı ama inanarak tutunca pek fazla sorun olmuyor.Gelelim tarifimize.
                                                                 MALZEMELER

  • 1 yumurta sarısı üzerine
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar  un
  • İç malzemesi:2 adet kurusoğan,300gr. kıyma,2 adet domates,pulbiber,karabiber,tuz,maydonoz            
  •                                        YAPILIŞI
  • Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
  • İç malzemeyi kavuruyoruz.
  • Hamuru ince açıp dörde bölüyoruz.
  • Her parçaya iç malzemeyi koyup gül böreği şekli veriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp kızartıyoruz.
  • Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails