29 Ocak 2012 Pazar

FIRINDA HAMSİ VE KUŞ ÜZÜMLÜ İRMİK HELVASI

                      Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.Hava çok soğuk ama güneş yüzünü biraz da olsa gösteriyor.İrmik helvası tarifimiz daha önceden vardı sadece bu sefer kuş üzümlü yaptım.Tarif burada.
                      Gelelim fırında hamsimize çok kolay ama çok lezzetli tavsiye edreim.Hamsiler temizlenip kılçıkları çıkarıldıktan sonra tepsiye diziliyor,üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz.Birkaç diş sarımsak ve iki kurusoğanı doğrayıp üzerine serpiştirdikten sonra salça,zeytinyağı,karabiber ve pulbiber karışımını da üzerine döküyoruz.Birkaç ince dilim limon ve tuzunu da ekleyip 200 derece fırında pişiriyoruz.Afiyetler olsun.

22 Ocak 2012 Pazar

SEBZELİ KAŞARLI POĞAÇA

                                        Bu tarifi sevgili Özlem'in Porselen Demlik Çay saati etkinliğine gönderiyorum.Umarım beyenilir.http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/
                                                            Herkese iyi akşamlar;güzel bir poğaça tarifi ile karşınızdayım.Sadece pazar günlri tarif ekliyorum ,çünkü tek tatil günüm bu.Diğer günlerde Buse ile ilgilendiğim için vaktim olmuyor,akşamları da ancak dinlenebiliyorum.Neyse gelelim tarifimize:
                                                                       MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı kuru pakmaya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta(sarısı üstüne)
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 125  gr. margarin veya tereyağ,tuz
  • Aldığı kadar un
  • İçi için:rendelenmiş kaşar,küp doğranmış domates ve yeşilbiber(istenirse ince doğranmış sosis.
  • Üzerine susam
                                                                     YAPILIŞI
  • Süt,tozşeker ve mayayı kabartıyoruz.
  • Diğer malzemelerle karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Hamuru bir saat sıcak bir yerde mayalandırıyoruz.
  • Şekil verip iç harcını koyuyoruz.
  • Üzerine yumurta sürüp 200 derece fırında pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

16 Ocak 2012 Pazartesi

ÇİLEKLİ AYVA TATLISI

                                        Herkese iyi akşamlar;dışarda lapa lapa kar yağıyor ,hava buz gibi .Evi sıcak olanlar için güzel bir manzara ,yatacak yeri,yakacak odunu olmayanlar için korkunç bir kış günü.Allah herkese yardımcı olsun inşallah.
                                            Güzel bir kış tatlısı ,hafif ve lezzetli:
                                                                          MALZEMELER
  • 3 adet ayva
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 paket krem şanti
  • 3 kaşık çilek reçeli
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Dövülmüş ceviz,tarçın.
                                                   YAPILIŞI
  • Ayvaları soyup ortadan kestikten sonra ortasını biraz oyup çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  • Ayvaları bir tencereye dizip oyuk kısımlara çilek reçeli ve toz şekeri paylaştırıyoruz.
  • Tencereye 1 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp iyice yumuşayıp suyu koyulaşana kadar pişiriyoruz.(çekirdekleri de tencerenin dibine koyuyoruz.)
  • Sütle kremşantiyi çırpıyoruz.
  • Ayvaların oyuk kısmına dövülmüş ceviz ve tarçın koyuyoruz.
  • Soğuduğunda krem şanti ve tencerede kalan suyu ile süslüyoruz.
  • Afiyet olsun.

7 Ocak 2012 Cumartesi

HAMUR ÇORBASI

           İyi akşamlar,soğuklar devam ederken çorbaya devam..Bu çorbayı star tv. soframız programında izledim ,denedim ve beyendim.Sizlerle de paylaşayım dedim..
                                                          MALZEMELER
  •  1 parça haşlanıp didilmiş tavuk eti.
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut.
  • 1 yumurta,su ve tuzla hamur yoğurup açtıktan sonra 1 cm. genişliğinde şeritler kesip ondan da minik üçgenler kesiyoruz.(çorba için 2 avuç kullanıp kalanını kurutup saklıyabilirsiniz.
  • Terbiye için 1 limon suyu ve bir yumurta sarısı.
  • Üzerine tereyağda kızdırılmış nane ve pulbiber(aslında salça vardı)
                                                          YAPILIŞI
  • Tavuk etlerini haşladığımız suya etleri,nohutu atıp biraz kaynattıktan sonra hamuru da atıp 5 -10 dk. kadar kaynatıyoruz.
  • Kaynarken, iyice çırptığımız limon ve yumurta sarısını yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Tuz ilave edip üzerine de yağını gezdiriyoruz.
  • Afiyet olsun.

1 Ocak 2012 Pazar

SÜPER ÇORBA

                                 Herkese iyi akşamlar;havalar iyice soğudu sıcacık bir çorba herkese iyi gelir.Bu  çorbanın bir adı yok bilmiyorum ben uydurdum ama nefis olduğu kesin.
  1. Kemikli eti içine patates,soğan ve havuç ekleyip iyice haşlıyoruz.
  2. Etleri didikliyip başka bir tencereye alıyoruz.
  3. Etin suyunu içindeki sebzelerle birlikte blendırlıyoruz.
  4. Et suyunu etlerin üzerine döküyoruz ve kaynatıyoruz.
  5. Ayrı bir yerde bir limon suyu ,2 kaşık yoğurt,2 kaşık un iyice çırpılıp kaynamakta olan çorbaya karıştırarak ilave edilip tuzu eklenir.
  6. 2 diş sarımsak dövüp üzerine elma sirkesi ekleyip çorbaya isteğe göre ekliyoruz.(herkes kendi tabağına istediği kadar ekliyebilir.)
  7. Üzerine pulbiber,karabiber ohhhh afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails