29 Temmuz 2010 Perşembe

GÜVEÇ

Hazır gençler gelmişken bir güveç yapalım dedik.Çokta güzel oldu.
MALZEMELER
  • 2 Kg kuşbaşı dana eti
  • 250 gr kadar kemikli hafif yağlı kuzu eti
  • 7-8 diş sarımsak
  • 3-4 adet patlıcan
  • Sivribiber,domates,pulbiber,salça,karabiber,kimyon,tuz
  • 1-2 adet patates

YAPILIŞI

  • En alta etleri,sonra sırasıyla sarımsak,patlıcan,patates,biber ve domatesleri irice doğrayıp güvecimizi dolduruyoruz.
  • Salça ve baharatları çok az sulandırıp üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerini folyo veya varsa kendi kapağı ile kapatıyoruz.
  • Fırına gönderiyoruz.(evdeki fırında da pişirebilirsiniz ama bu kadar lezzetli olmaz.)
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

Hatice Birkan dedi ki...

aynılarından ben de isterim ellerine sağlık

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.