28 Temmuz 2010 Çarşamba

EV BAKLAVASI


Selamlar;En küçük kızımın eşi tatlıyı çok sever.Bu tatlı onon siparişiydi.Onların istediği yemekleri zevkle yapıyorum.Buda çok güzel oldu.İşte tarifi:
MALZEMELER
  • 2 Adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için mısır nişastsası
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı.

  • Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

YAPILIŞI

  • Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.(Kıvamı tırnağımızın üzerine damlattığımızda top gibi kalacak şekilde olacak. İndirmeden önce yarım limon suyu sıkıyoruz.)
  • Malzemelerin tamamıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  • Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta sürerek altışar tane üstüste koyuyoruz.
  • Sonra altılık grupları incecik açıyoruz.
  • Keserek tepsiye yerleştiriyoruz.(tepsiniz yuvarlaksa kesmeden yerleştirebilirsiniz.)
  • Aralarına dövülmüş ceviz serpiyoruz.
  • Hepsi yerleştikten sonra kesip üzerine kızdırılmış yağ gezdiriyoruz.(İsteğe göre tereyağ veye zeytinyağı.)
  • Fırında iyice kızartıp,çıkardıktan 5 dk sonra şerbetini döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

3 yorum:

Yildiz dedi ki...

Baklavanın görüntüsünü ve verilen emeği çok seviyorum ama baklava pek yiyemiyorum en fazla bir parça :)
Ellerine sağlık canım
size afiyetler olsun ....
Bayram öncesi tatlı bu :))

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

oo süper ...ellerinize sağlık.sevgiler.

ruşen dedi ki...

offf bayılırım baklavaya... ellerinize sağlık, enfes görünüyor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails