31 Temmuz 2010 Cumartesi

MADIMAK



Merhabalar;madımak iç anadolu yöresinde kırlardan toplanan bir ot.Bahar aylarında olur aslında.Bunu bana eşimin dayısının oğlunun eşi vermişti.Toplayıp temizleyip ince ince kıydıktan sonra dondurucuda saklıyorlar.Tazesi ile aynı tadı var.
Aynen ıspanak pişirir gibi pişiriyoruz.İster yoğurtlu ister yoğurtsuz yiyebilirsiniz.Ayrıca börek ve gözlemelerde de kullanılıyor.Afiyet olsun.

30 Temmuz 2010 Cuma

MAFİŞ



Günaydınlar;bu tarif kahvaltılar için çok güzel oluyor.Herkes severek yiyor hemde yapılması kolay.....
Bir yumurta,yarım su bardağı yoğurt,1 paket kabartma tozu,tuz ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamuru oklavayla kalınca açıp kare kare kesiyoruz. İçine istediğimiz malzemeyi koyup kapatarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızartttığımız hamurları kağıt havlu üzerine alıyoruz,servise hazır.Afiyet olsun.

29 Temmuz 2010 Perşembe

GÜVEÇ

Hazır gençler gelmişken bir güveç yapalım dedik.Çokta güzel oldu.
MALZEMELER
  • 2 Kg kuşbaşı dana eti
  • 250 gr kadar kemikli hafif yağlı kuzu eti
  • 7-8 diş sarımsak
  • 3-4 adet patlıcan
  • Sivribiber,domates,pulbiber,salça,karabiber,kimyon,tuz
  • 1-2 adet patates

YAPILIŞI

  • En alta etleri,sonra sırasıyla sarımsak,patlıcan,patates,biber ve domatesleri irice doğrayıp güvecimizi dolduruyoruz.
  • Salça ve baharatları çok az sulandırıp üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerini folyo veya varsa kendi kapağı ile kapatıyoruz.
  • Fırına gönderiyoruz.(evdeki fırında da pişirebilirsiniz ama bu kadar lezzetli olmaz.)
  • Afiyet olsun.

28 Temmuz 2010 Çarşamba

EV BAKLAVASI


Selamlar;En küçük kızımın eşi tatlıyı çok sever.Bu tatlı onon siparişiydi.Onların istediği yemekleri zevkle yapıyorum.Buda çok güzel oldu.İşte tarifi:
MALZEMELER
  • 2 Adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için mısır nişastsası
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı.

  • Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

YAPILIŞI

  • Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.(Kıvamı tırnağımızın üzerine damlattığımızda top gibi kalacak şekilde olacak. İndirmeden önce yarım limon suyu sıkıyoruz.)
  • Malzemelerin tamamıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  • Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta sürerek altışar tane üstüste koyuyoruz.
  • Sonra altılık grupları incecik açıyoruz.
  • Keserek tepsiye yerleştiriyoruz.(tepsiniz yuvarlaksa kesmeden yerleştirebilirsiniz.)
  • Aralarına dövülmüş ceviz serpiyoruz.
  • Hepsi yerleştikten sonra kesip üzerine kızdırılmış yağ gezdiriyoruz.(İsteğe göre tereyağ veye zeytinyağı.)
  • Fırında iyice kızartıp,çıkardıktan 5 dk sonra şerbetini döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

SEVİMLİ PUDİNG

Merhabalar ;uzun bir aradan sonra nihayet döndüm.Ankara'ya gidip torunuma baktım Meteciğime.Sonra onlar geldi.Ardından diğer torunum geldi Melinim.Tabiki anne ve babası ile birlikte. En küçük torunum İrem Buse ile kızım ve damadım ben Ankaraya gitmeden önce gelmişti.Böylece hepsini görmüş oldum.Büyük bir zevkle onlarla ilgilendim.Kayseri,Ürgüp gezilerimiz oldu.Yani çok güzel günler geçirdik.Şimdi hepsi gitti.Ev birden bomboş kaldı.Tam yazmaya başlıyacaktım bilgisayarım sorun çıkardı.Neyse sonunda buradayım.
Bu pudingi onlara yapmıştım.Dr oetkerin pudingi.Görüntüsü çok güzel,tadı da öyle.Soğuk soğuk güzel bir alternatif.Tarifi kendi kutusunun üzerinde var.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails