Sıcakkkkkkkkk; bunaldık burada.Yozgatta yaylada gibiydik.Zorunlu olmadıkça kımıldamamaya karar verdim.Önceden yaptığım yemeklerden tarif yazıyorum.Dün epeyce uğraşmıştım gece bunaldım.Üstellik resimleri de çekemedim tam hazırlamıştım makinenin şarjı bitmiş,o sırada ezan okundu yemekler yendi.Neyse kısmet değilmiş.
Bu yemeği kayınvalidem yapardı,eşimle konuşurken aaaa yapsana dedi, özlemiş bizede değişiklil oldu.
MALZEMELER
- 1 yumurta
- Un,tuz,su
- Sarımsaklı yoğurt
- Zeytinyağı,pulbiber
YAPILIŞI
- Yumurta,tuz,un ve su ile katıca bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 1mm kalınlığında açıyoruz.
- Şeritler halinde kesip,küçük üçgenlere bölüyoruz.
- Tuzlu suda haşlıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli yağımızı döküp servis ediyoruz.
- Afiyet olsun.
11 yorum:
BENCE ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ.HEM DE ÇOK KOLAY
Çok nefis olmuş öğretmenim :) Mantı gibi tadı vardır muhtemelen..Ellerinize sağlık..
Bu hangelin üçgen şeklinde olanı annem de işi olduğu zamanlar hep yapardı. <eline sağlık çok severim.
Biraz zahmetli bir şeye benziyor.Siz yaptığınıza göre tadının güzel olduğundan eminim.Ellerinize sağlık.
Hakkaten de kuş dili gibi hihihhhi :))) HOşuma gitti :)
Afiyet olsunn ;)
Çok güzel bir tarif ellerinize sağlık.. Çok lezzetli görünüyor..
inci : çok leziz görünüyor yoğurtlu yemekler bu sıcakta daha çok tercih ediliyor
Aman aman ben yerim bu Kuş dilini önce adını yerim:) sonrada kendini ellerinize sağlık nefis görünüyor.. Sevgilerimle...
Ellerinize sağlık. Bizim trakyada kesme keserken hamurun bir kısmındanda bu şekilde keseriz.Mangır deriz adınada :) Sarımsaklı yoğurtla aynı mantı gibi oluyor.
ellerinbe sağlık arkadaşım.emekli ve lezzetli bir tarif.ama daha evvel adını duymamıştım.eminim tadı güzeldir.sevgiler...
en sevdiğim yemek olsa da yesek bayılırımmmmmm
Yorum Gönder