10 Ağustos 2010 Salı

KİREMİTTE TAVUK





Günaydınlarrr; evde yapılacak fazla iş olmayınca yemekle vaktimizi dolduruyoruz.Hergün ne pişirsek şaşırdık.Bugünde tavuğu böyle deniyim dedim.Çok da iyi etmişim güzel oldu.
MALZEMELER
  • 3 Adet tavuk pirzola(pulbiber,sarımsak,karabiber,zeytinyağı,kimyon ve kekikle tatlandırıp 1 saat kadar dinlendiriyoruz.Bu arada kuşbaşından irice doğruyoruz.)
  • 2 adet kabukları soyulmuş domates
  • Sivri biber,kırmızı biber,2-3 diş sarımsak
  • 2 küçük patlıcan
  • Zeytinyağı

YAPILIŞI

  • Kiremitin en altına tavukları sonra diğer malzemeleri diziyoruz.
  • Sonra kiremitimizi fırın torbasına koyuyoruz.(Üstüne folyo kapatarak da yapabilirsiniz.)
  • İlk yarım saat bu şekilde piştikten sonra poşeti çıkarıp 20 dk kadar daha pişiriyoruz.Böyle pişince daha yumuşak oluyor.
  • Sonra afiyetle yiyoruz.

4 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor eminim çok lezzetlidir

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Denemeye değer bir tarif olmuş elinize emeklerinize sağlık hayırlı ramazanlar diliyorum...

Gizemli Tatlar dedi ki...

Kiremitte yemek pişiririm ama hiç kiremiti fırın torbasına koymak aklıma gelmemişti.Bir de böyle deneyelim, ellerinize sağlık...

yemekaski.com seçil dedi ki...

ellerinize sağlık.. hayırlı ramazanlar..

                                             23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  TÜM ÇOCUKLARA KUTLU OLSUN.